BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Demirtaş ve Yüksekdağ'e fezleke şoku

Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 3 HDP'li ile ilgili fezlekeyi TBMM'ye gönderilmek üzere Başbakanlığa iletti.

Abone ol

Adalet Bakanlığı, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında "dokunulmazlıkların kaldırılması" istemiyle hazırlanan fezlekeyi,  Başbakanlık'a sundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Kimse dokunulmazlığı suç işleme hakkı olarak göremez. Yasanın tanıdığı kapsam dışında davrananlara ortak tavır olmalı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 26-27 Aralık 2015 tarihlerinde Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu'nda "öz yönetim" ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle 5 HDP'li hakkında soruşturma başlatmıştı.

DTK Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki "öz yönetim" ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanmış ve Adalet Bakanlığı'na ulaştırılmıştı.

"KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK"

Soruşturma kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü hakkında fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelilerin, üzerlerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesiyle Anayasa'nın 83. maddesine istinaden, "dokunulmazlıklarının kaldırılması" talebinde bulunmuştu. Fezleke, Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.