BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Belediye Başkanı tutuklandı! FLAŞ!

Van'ın Edremit ilçesi Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin, anayasal düzeni bozmaya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı.

Abone ol

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan  soruşturma kapsamında gözaltına alınan Edremit Belediye Başkanı Sevil Rojbin Çetin ile belediye çalışanı S.S'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye çıkarılan Çetin ve S.S,  cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Belediye Başkanı Çetin anayasal düzeni bozmaya çalıştığı iddiasıyla TCK'nın 302. maddesi gereği "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan tutuklandı, S.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

14 Ağustos'ta sözde "öz yönetim" kararı ilan eden Edremit Belediye  Başkanı Çetin ile açıklamayı basın kuruluşlarına servis eden belediye çalışanı  hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, Çetin ve  S.S, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

HAKKARİ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI DA TUTUKLANMIŞTI

Hakkari’de 9 gün önce 'öz yönetim’ açıklamasıyla ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen Belediye Eş Başkanları DBP’li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

'Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan tutuklanan Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi, geniş güvenlik önlemleri altında cezevine gönderildi.