BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,55
HABER /  GÜNCEL

İki HDP'li Belediye Başkanı tutuklandı!

Diyarbakır'a bağlı Dicle ilçesi ve Van'a bağlı Özalp ilçesinin HDP'li Belediye Başkanları tutuklandı.

Abone ol

Diyarbakır'da Dicle Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin ile Fen İşleri Müdürü İlhami Güzel tutuklanırken bir başka tutuklama ise Van'ın Özalp ilçesinde yaşandı. Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bilgin ile Güzel, terör örgütü PKK mensuplarının belediyeye ait iş makinelerini kullanarak, ilçede hendek kazıp izinsiz gösteri yapmalarını sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Abdulsamet Bilgin ve İlhami Güzel, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Bilgin ve Güzel, TCK'nın 302'nci maddesi gereğince, ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan tutuklandı.

ÖZALP BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCISI TUTUKLANDI

Van'ın, DBP'li Özalp Belediye Başkanı Handan Bağcı ile Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Belediye Meclis Üyesi Kasım Hazır, tutuklandı.

Özalp'in Tepedamı Mahallesi kırsalında 1 Ekim'de terör örgütü PKK mensuplarının bulunduğu bilgisi üzerine operasyon yapıldı. Operasyonda 1 PKK'lıyı etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, bir eve sığınan diğer örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü çalışmayı, 'canlı kalkan' olarak engelledikleri gerekçesiyle de Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı, Başkan Yardımcısı Okan Bayram ve Meclis üyesi Kasım Hazır'ı gözaltına aldı. Bağcı, Bayram ve Hazar, adli hükümler uygulanarak serbest bırakıldı. Ancak savcılığın itirazı üzerine, Bağcı, Bayram ve Hazar bu sabah saatlerinde yeniden gözaltına alındı.

Bağcı, Bayram ve Hazır, çıkarıldıkları 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Terör örgütü adına suç işlemek', 'Görevli memura mukavemet' ve 'Mala zarar verme' suçlarından tutuklandı.