BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Baluken'den tehdit gibi sözler!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerine Diyarbakır damga vurdu. HDP'li İdris Baluken, Diyarbakır'ın Kürtler için önemine vurgu yaptı, kayyum kararının sonuçlarıyla ilgili hükümeti uyardı.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili konuştu, hükümetin bu kararın sonuçlarını iyi hesaplaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, "15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen uygulamalar sebebiyle yaşandığı ileri sürülen hak ihlallerini önleyemediği iddiasıyla" Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerine başladı.

Önerge sahibi adına söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde, darbe gerçekleşseydi neler yapılacaksa aynı şeylerin 15 Temmuz sonrası, Hükümet tarafından yapıldığını ileri sürdü.

BALUKEN'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yerinden söz alarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atandığını vurguladı. Baluken, "Bir çılgınlık içerisine girmişler. AKP hükümeti, Diyarbakır'ın Kürt halkı, Türkiye demokrasi mücadelesi açısından ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Umarım sonuçlarını iyi hesaplamışlardır." dedi.

BOSTANCI'DAN BALUKEN'E TEPKİ

Baluken'in kullanmış olduğu dili kınadığını vurgulayan, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Eğer kasıt yapılıp, edilenlere ilişkin bir siyasal eleştiriyse en azından kavramları yerli yerinde kullanmak ve eleştirinin amacına matuf bir anlatım ve muhakeme ile her kime söylenmek istiyorsa onun da anlaşılmasına ve kavranmasına imkan verecek bir nezaketle ifade etmek uygun olur diye düşünüyorum. 'AKP ve saray rejimi', 'Sarayın memurları' gibi keyfi, spekülatif, esasen bir rasyonel eleştiri mantığından uzak bir dili uygun bulmuyoruz. Türkiye'deki sistemin adı bellidir, herkes anayasa ve yasalarda bulunan hak ve yetkiler çerçevesinde davranmaktadır. Bunun dışında biz keyfi tanımlamalarla bu durumu değiştiremeyiz, buradan da bir eleştiri çıkaramayız." diye konuştu.