BIST 9.578
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.473,21
HABER /  POLİTİKA

HDP'li bakandan çağrı: Silahları bırakın!

Kalkınma Bakanı HDP’li Müslüm Doğan, PKK ve askere silahları susturma çağrısı yaptı.

Abone ol

Kalkınma Bakanı HDP’li Müslüm Doğan, gerçek demokrasinin inşası için silahların bırakılması gerektiğini söyledi.

“Polisi, askeri, gerillası bizim için fark etmez” diyen Doğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Cizre olayları ile ilgili yaptığı açıklamaya da yanıt verdi.

Seçim Hükümeti’nin Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, İzmir’de sürdürdüğü ziyaretlere İzmir Ticaret Odası (İTO)’yla devam etti. İTO’da Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Doğan, üyelerle fikir alışverişinde bulundu.

SALDIRANLAR DIŞARDAN GÜÇLER

İzmir’in farklı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Doğan, “İzmir’deki bu demokrat anlayışı ben birikim anlamında değerlendiriyorum. Partimize yapılan saldırıları İzmir halkıyla bağdaştıramıyorum. Bunları yapanlar dışarıdan güçler. Bunları aşacağız” dedi.

“POLİSİ, ASKERİ, GERİLLASI?”

“Ortak vatanımızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” diye konuşan Doğan, “Gerçek demokrasinin inşasında taraflar olarak gördüğümüz bu silahlı güçlerin biran önce elini tetikten çekmesi gerekiyor. Kim olursa olsun şiddetle hiçbir yere gidilemeyeceği açıktır. Polisi, askeri, gerillası bizim için hiç fark etmez, ortak vatanımızın çocukları. Onların ölümleri bize hiçbir şey kazandırmıyor. Acilen barışı tesis etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’YE YANIT VERDİ

Bakan Doğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin “Cizre'de yaşandığı gibi başka yerlerde de aynı şekilde bir harekete girilirse bunun gereği sonuna kadar yapılacaktır” açıklamasının hatırlatılması üzerine “Devlet hukuk sistemi içerisinde gereğini yapar. Olağan dışı bir şekilde bu işe bakamaz. Her şey hukuk kuralları içerisinde olmalıdır” diye konuştu.

TÜRKİYE TEMEL SORUNLARINI ÇÖZECEK

1 Kasım’da yapılacak seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, “Umut ederim ki seçimler sonrasında Türkiye’nin temel sorunlarını çözecek ekonomik problemlerine olumlu yaklaşacak bir hükümet oluşur.

''ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ''

Dünyadaki konjonktür nedeniyle iş alemi olarak zor günler yaşıyoruz. Allah’a şükür devletimizin çok fazla döviz borcu yok ama iş aleminin 400 milyar doları bulan döviz borcu var. Yılbaşından bu yana yüzde 30’a yakın devalüasyon oldu” dedi.