BIST 9.712
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

HDP'li Aysel Tuğluk polise taş attı

Geçen yıllarda BDP'li Bengi Yıldız, poşu bağlayıp polis taşlamıştı. Dün de HDP'li Aysel Tuğluk poşu takmadan polis taşladı.

Abone ol

BDP ve devamı konumundaki partilerin milletvekillerinin polis taşlaması sıradan olay oldu. PKK yandaşı grupların eylemlerinde güvenlik güçlerine taş atan milletvekili sayısı ikiye çıktı.

Daha önceki PKK yanlısı eylemlerde BDP Milletvekili Bengi Yıldız boynuna poşu bağlayıp polislere taş atmıştı. Dün de HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, güvenlik güçlerine atarken yakalandı. 

O FOTOĞRAF SOSYAL MEDYAYA DÜŞÜNCE

HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçmek isteyenlere öğle saatlerinde güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı sulu müdahalesi sırasında taş atarken çekilen fotoğrafı sosyal medyaya düştü.

TAŞ ATARAK KENDİNİ SAVUNMUŞ!..

Sosyal medyada geniş yankı uyandıran ve tepki çeken fotoğraf üzerine konuşan Tuğluk, taş attığını doğrulayarak kendisini savunduğunu iddia etti. Tuğluk, "Sınır hattında 3 gündür taleplerimizle ilgili bir muhatap bulamadık. Buna karşılık 3 gündür polis ve askerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldık" dedi.

GAZ KAPSÜLÜ AYAĞIMIN DİBİNE DÜŞÜNCE!..

Polis toplanan gruba biber gazı, tazyikli suyun dışında gerçek mermi ile müdahale ettiğini iddia eden Tuğluk, "Bu sırada benim ayaklarımın yakınından biber gazı kapsülü düştü. Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim" dedi.