BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Yalçın Akdoğan'a jet baraj yanıtı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "HDP barajı geçmese süper olur" açıklamasına ilk yanıt HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel'den geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’daydı.

Kentteki ilk programında sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Akdoğan’ın hedefinde HDP  vardı. Çözüm sürecine değinen Akdoğan, süreçte önemli mesafelerin alındığını belirtti.

HDP’li bazı vekillerin barajla ilgili açıklamalarına da değinen Yalçın Akdoğan, “Şimdi birileri diyor ki barajın altında kalırsak şöyle olur, böyle olur. Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti bu süreci başlattığında 2005’te, bunlar var mıydı? Öyle bir parti var mıydı? Bunların mecliste bir tane vekilleri mi vardı? Ne barajı geçmişlerdi, ne mecliste varlardı. Bu süreci Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti başlattı. Bu sürecin sahibi AK Parti hükümetidir” dedi.

HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel Akdoğan'ın bu sözlerine yanıt verdi. Tuncel, internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada, "HDP'nin baraj altında kalması hayal" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BOZMAK İÇİN...

Uzun süredir hükümet tarafından yapılan açıklamalar, özellikle Cumhurbaşkanı'nın yapıp da AKP'lilerin devam ettirdiği tekrarladığı bir şeye dönüşmüş durumda. AKP seçim sürecini bozmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. 

YALÇIN AKDOĞAN AÇIKLAMA YAPILIRKEN ORADAYDI

Çözüm süreci konusunda AKP hükümeti gerçekten samimiyse yapması gereken şey söz söyelemekten ziyade uygulamaya geçmektir, 28 Şubat'taki o 10 maddenin gereğini yerine getireceğini kamuoyuna deklare etmektir.

Biliyorsunuz Yalçın Akdoğan o açıklama yapıldığı sırada kendisi de oradaydı şimdi HDP'ye söz söyleyeceğine yapması gereken şey, bu 10 maddede mutabık kaldıklarını, izleme kurulunun bir an önce göreve başlayacağını, müzakereler konusunda da gerekli adımları atacağını söylemesi gerekir.

DERTLERİ HDP'Yİ YIPRATMAYA ÇALIŞMAK

Ama dertleri bu değil, dertleri seçim öncesi HDP'yi hedef haline getirerek yıpratmaya çalışmak. Bu konuda özellikle partimizin baraj altında kalması konusundaki yaklaşımları bir hayal. HDP, çok güçlenerek, toplumun çok farklı kesimleri tarafından desteklenerek, hatta şimdiye kadar AKP'ye oy vermiş kesimler tarafından da desteklenerek geliyor.

Aslında bugün onları bu kadar çok öfkelendiren ve HDP'ye yönelik prokovokatif şeyler içinde bulunduran yaklaşım da bunun kendisidir.

 
Kürt sorunu yoktur diyerek Kürt sorununun çözümsüzlüğü üzerinden siyaset yapan bir yaklaşıma toplum artık pirim vermemektedir. Bunu çok net göreceğiz, özellikle Cumhurbaşkanının Kürdistan gezisinde halkın verdiği cevap da bu konuda çok nettir. Bugün Kürt halkı da Türk halkarı da barıştan, çözümden yana tavır gösteriyor. Yapılması gereken şey, bunun gereğini yerine getirmektir. 

O yüzden biz Yalçın Akdoğan'ı söz söylemeye değil, eğer çözüm sürecinde istekliyse, bu konuda adım atmaya, 10 maddenin gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz