BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Suruç katliamı ile ilgili soru önergesi

Pervin Buldan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Suruç’ta 32 gencin katledildiği bombalı saldırıya ilişkin olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Katliamın gelişimine yönelik kamuoyunu aydınlatıcı bilgilerin bugüne dek paylaşılmadığı hatırlatılan önergede, Başbakan Davutoğlu’na şu sorular soruldu:

1- Suruç’ta intihar bombacılarının olduğuna dair daha önce size ulaşan bir bilgi bulunmakta mıydı? Var ise bu bilgi size ne zaman ulaştı?

2- Suruç’ta katliam yapılacağına dair tarafınıza ulaşan bir bilgi bulunmakta mıydı?

3- İntihar bombacısı olduğu açıklanan şahsın IŞİD üyesi olduğu bilgisine ne zaman ulaşıldı? Bu kişi ne zamandır takip edilmekteydi?

4- İntihar bombacısıyla alakalı bilginin kamu görevlilerindeki ilgili kişilerde olmasına rağmen katliamın engellenmediği belirtilmektedir. Bu konuyla ilgili kamu görevlileri hakkında başlatılan veya başlatmayı düşündüğünüz bir soruşturma var mıdır?

5- Katliamın faili ne zaman ve hangi yollarla Türkiye sınırlarına giriş-çıkış yapmıştır? Ailesinin yurtdışında olduğunu belirttiği intihar bombacısının sınır kapılarından yurtiçine giriş kaydı bulunmakta mıdır?