BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

HDP'den son dakika çözüm süreci açıklaması

HDP Heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la yapılan görüşme sonrası açıklama yaptı.

Abone ol

HDP Heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la yapılan görüşme sonrası açıklama yaptı. Kandil'in sürekli iddia ettiği, "AK Parti bizi oyalıyor, amacı seçimi kazanmak" sözlerinin hatırlatması üzerine Sırrı Süreyya Önder, "Şu anki tutum bir oyalama tutumu değil. Böyle bir şey söylemek için erken" dedi.

HDP heyeti, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la görüştü. Başbakanlık'taki görüşmede ilk kez Hatip Dicle de yer aldı. Görüşmeden çıkacak sonuç İmralı'da Öcalan ile paylaşılacak.

Yalçın Akdoğan'la yapılar görüşme sondası konuşan Sırrı Süreyya Önder, şunları söyledi:

BAĞRIYANIK YOK

Basın kapalı görüşme, Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşti. Heyette, DTK Eşbaşkanı Dicle ilk kez yer aldı. İmralı’da Öcalan’la görüşmeleri yürüten HDP heyetinde yer alması beklenen ‘Demokratik Özgür Kadın Hareketi’ üyesi Ceylan Bağrıyanık’ın ise bu görüşmede de yer aldığı görüldü.

HEYET GENİŞLEYECEK

Görüşmenin ardından açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, “İmrali heyeti genişleyecek, bir tur daha görüşeceğiz. İmrali ile görüştükten sonra KCK ile görüşeceğiz” dedi ve ekledi: “Sekreterya ve İzleme Kurulu’nu bugün tartışmadık, bunda bir sorun yok, hükümet kanadından da bir engelleme bize yansıtılmadı. Heyet ne kadar genişleyebilirse o kadar genişleyecek, pratik bir sorun görmüyoruz.

OYALAMA TUTUMU GÖRMÜYORUZ

Şu an için objektik durum bir oyalama tutumu değil, biz bu oyalamaya izin de vermeyeceğizi. Türkiye halklarının sıkıyönetime rahmet okuyacak yöntemlerle yönetilme dönemi artık geçmiştir.

HÜKÜMETİN KAMU DÜZENİNE BAKIŞI SORUNLU

Kamu düzenine hükümetin bakış açısı sorunlu, bunu uzun uzun konuştu. Bu konuda hükümet ve bizim anladığımız şeyler aynı değil, son derece farklı görüşlere sahibiz bu nokta. Müzakere de zaten aynı düşüncedeki taraflar arasında olmaz. Kamu düzeni, özgürlüklerin daha da kısıtlanması olmaz. Hükümet bu konuya asayiş sorunu olarak bakıyor, biz arka planında tarihsel vb. bir sürü dert görüyoruz.

hdp-heyet-main.jpg

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle ile bir araya geldi.

KOBANİ SON DAKİKA IŞİD EMİRİ ÖLDÜRÜLDÜ