BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.490,72
HABER /  POLİTİKA

HDP'den son dakika 'adalet mitingi' kararı

İSTANBUL'da yapılacak olan Adelet Mitingi'yle ilgili HDP'den son dakika bir karar geldi. Maltepe'de pazar günü yapılacak olan mitinge HDP'nin de katılacağı söylentisi vardı. İşte HDP'nin son kararı.

Abone ol

Ankara'dan başlatılan yürüyüşün 9 Temmuz Pazar günü İstanbul Maltepe'de sonlanması bekleniyor. CHP daha önce burada büyük bir miting düzenleyeceğini duyurmuştu. HDP de mitinge katılacağını açıkladı.

HDP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul'da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet' şiarıyla bizler de katılacağız. Mitingi düzenleyenler ile istişare ederek vereceğimiz destekle bu mücadelenin devam etmesi, büyümesi ve demokratikleşmeye her anlamda katkı sunması en önemli isteklerimizdendir."

ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN ROTASI
CHP'nin Ankara'dan başlattığı adalet yürüyüşüyle ilgili ilk günlerde bomba bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre Kılıçdaroğlu Maltepe'de Enis Berberoğlu'na uğradıktan sonra rotayı Edirne'deki Selahattin Demirtaş'a kıracaktı. CHP bu iddiaları reddetmişti. HDP'nin mitinge katılım kararı bu açıdan sürpriz oldu.

Selahattin Demirtaş'tan son dakika haber kelepçeyi görünce...

Deniz Baykal fena kıvırdı! Yürüyüşe katılmamış çünkü...