BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95
HABER /  GÜNCEL

HDP'den o silah polise ait iddiası!

Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın polis tarafından öldürülmesine ilişkin konuşan Meral Danış Beştaş, “O silah emniyete aittir. Hükümet bunu bir an önce ortaya çıkarmalıdır” dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Cizre’de polis tarafından öldürülen Nihat Kazanhan’ın otopsi raporu ve ölümüne sebebiyet veren cisme ilişkin kriminal rapora ilişkin açıklama yaptı.

Beştaş, Cizre’de, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın görgü tanıklarının ifadelerine göre, polisler tarafından kullanılan bir silahtan sıkılan cisim sonucu öldürülmesine ilişkin hazırlanan otopsi raporu ve kriminal raporda, cismin av tüfeği mermisi olduğu söylenerek polisin aklanmaya çalışıldığını belirtti.

Beştaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"90'LARDAKİ İNFAZLARDA DA AYNI YÖNTEM KULLANILDI"

“Otopsi yapıldıktan ancak 24 saat sonra kamuoyu ile paylaşılan otopsi raporunda net bir tespite yer verilmedi. Kazanhan’ın vücudundan çıkarılan cism savcı, emniyet ve uzman kişiler tarafından incelenmesine rağmen ilk gün ne olduğunun tespit edilemedi.

“Bazı basın organları aracılığı ile dün gece servis edilen raporda, Nihat Kazanhan’ın başında çıkan mermi çekirdeğine ilişkin “Emniyetin edvanterinde böyle bir silah yok” ibaresine yer verildi. Bu söylemlere yabancı değiliz, 90’lı yıllarda da gerçekleştirilen infazlarda da aynı yönteme başvurulmuştu.

"BİZ BU BELGEYE İTİBAR ETMİYORUZ"

“Bu mesele çok önemlidir. Kazanhan’ı kim vurdu? Rapor niye otopsi ardından verilmeyip, 24 saat sonra açıklandı? Biz bu belgeye itibar etmiyoruz. Nihat’ı katledenler ve otopsi raporunu hazırlayan kişiler, aynı güçlerdir. O silah emniyete aittir. Hükümet bunu bir an önce ortaya çıkarmalıdır.
“O kadar emniyet görevlisi görevden alınırken, Hrant Dink cinayetinde adı geçen ve kendisi hakkında yurt dışı yasağı bulunan bir emniyet müdürünün Cizre’de ne işi var? Devlet bunun cevabını vermek zorundadır.”