BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den KCK'lı Duran Kalkan'a 'çağrı' cevabı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, KCK yönetiminden Duran Kalkan'ın, "HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" sözlerine "HDP'nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Abone ol

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, KCK yöneticilerinden Duran Kalkan’ın, "HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" sözlerini hatırlatması üzerine, "HDP’nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz. HDP bir tarafta kapatılma baskısı altında. Ama biz de topluma karşı, akan kanın durması için daha yoğun çalışmalıyız. Biz önümüzdeki seçimin de eğer güvenli bir ortamda gerçekleşirse, Türkiye toplumunun tanıdığı krediyi yükselteceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Bilgen, seçim hükümetinin kurulması sürecinin başlamasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Bilgen, kentteki bazı kadınların dağa kaçırıldığını iddia eden Ağrı Valisi’yle ilgili olarak, “Ağrı Valisi kişisel olarak muhatabımız değil. Utanç verici ifadeler kullanan bu valiyi atayanlar arkasında mı, değil mi” diye sordu.

"HDP'DE İKİ DÖNEM KURALI"

Bilgen, HDP’de “iki dönem kuralı”na ilişkin bir soru üzerine “İki dönem sorunu bizde diğer partilerde CHP ve AKP’de olduğu gibi hukuki bir sorun değil. HDP bir kez seçimlere girdi. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Bu sadece bizim ilkesel tartışmamızdır. Seçim komisyonlarımızın ortaya koyacağı tavırla şekillenecek. Parti içi tartışmalarla bu konu netleşecek. Bu konuda çok somut bir tutum yok. İki dönemi olan, üç döneme giren herhangi bir adayımız teknik olarak yok.” diye konuştu.