BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

HDP'den HSYK kararına 'bunların devri' tepkisi!

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına karar verdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

HSYK 2. Dairesi, savcılar Zekariya Öz, Celal Kara,Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihracına karar verdi.

Kararı internethaber'e değerlendiren HDP'nin hukukçu milletvekili Levent Tüzel, "çok ağır bir karar" dedi.

HUKUKU İŞLETMEYE KALKIŞANLARIN KARŞILAŞTIĞI DURUM

17-25 Aralık soruşturmasına Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler o kadar hiddetle gittiler ki, çünkü bu konu, sonuçta kendileri için bir siyasi son anlamına gelecekti. o nedenle, böyle sonuçlanması bana çok şaşırtıcı gelmiyor. Soruşturmaya, yargıya müdahale, emniyetten savcıya, savcılıktan kurulmuş mahkemelere... sonuç şaşırtıcı değil... Dolayısıyla o soruşturmayı açma cesareti gösteren, arama kararları, teknik dinleme kararları veren, operasyonu başlatanlara bir şekilde hesaplaşacaklardı. Bugün baktığımızda, MİT tırlarını durduran savcılarla ilgili benzer bir yol açıldığı ortada. Hukuk zaten çok uzun zamandan beri ortadan kalkmış durumda. Dolayısıylai bu tür suçların üzerine gidecek bir yargı mekanizması da kalmamış durumda. İşte hukuku işletmeye kalkanların karşılaştığı durum bu.

HERHALDE BUNLARIN DEVRİ BİTTİKTEN SONRA 

Meslekten ihraç çok ağır bir karar, artık hukuk adına bir görev yerine getiremeyecekler. Haberi duyduğumda, "herhalde bunların devri bittikten sonra ancak bu hukuksuzluk giderilecek ve bu kişiler ancak o zaman bir hukuk görevi yerine getirebilecekler" diye düşündüm...