BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

HDP'den G-20 tepkisi: Bu ülkede Başbakan yok!

HDP Grup Başkanvekili Buldan, "Bu ülkede Başbakan yok. Ne yazık ki bu ülkeyi sadece Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor" dedi.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, basına kapalı gerçekleştirilen HDP Grup toplantısının öncesinde, partisinin bir grup milletvekili ile kayıt yaptırdı. G-20 zirvesini değerlendiren Buldan "G-20 Zirvesi'nde de gördüğümüz gibi bu ülkenin hem Cumhurbaşkanı hem Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buldan, yeni dönemin zorlu olacağını ama HDP olarak etkin muhalefet yürüteceklerini ifade etti. Buldan, "Sayımız düşmüş olabilir ama seçilen milletvekili arkadaşlarımız çok etkin. Güçlü muhalefetle bu dönem Genel Kurul'a damgasını vuracak parti, HDP olacak" diye konuştu.

"HDP BARIŞ İÇİN ETKİN MUHALEFET YAPACAK"

İktidar partisinin öncelikle çözmesi gereken sorunlar bulunduğunu belirten Buldan, bunların içinde en önemlisinin barış ve müzakere sürecinin buzdolabından çıkması olduğunu, bunun için büyük mücadele vereceklerini söyledi. Türkiye'nin barışa ihtiyaç duyduğunu kaydeden Buldan, çatışmalı sürecin son bulması açısından barış ve müzakere sürecin bir an önce buzdolabından çıkması gerektiğini savundu. Buldan, HDP olarak konunun üzerine gitmeye ve Türkiye'nin hak ettiği barış ortamına kavuşması açısından etkin muhalefetlerini yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

"BAŞBAKAN YOK ÜLKEYİ ERDOĞAN YÖNETİYOR"

Buldan, G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ön planda olmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Buldan, "Bu ülkede Başbakan yok. Ne yazık ki bu ülkeyi sadece Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. G-20 Zirvesi'nde de gördüğümüz gibi bu ülkenin hem Cumhurbaşkanı hem Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan... Oysa bu ülkenin bir Başbakanı da var. Başbakan'ın da kendi iradesiyle katılması gereken toplantılar var, söylemesi gereken sözler var. Ne yazık ki bunları biz göremiyoruz. Türkiye toplumu olarak bir ülkenin Başbakansız yönetilmesinden kaygı duyuyoruz. Bu ülkede Başbakan'ın da başbakanlığını yapması gerektiğini düşünüyoruz" karşılığını verdi.