BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den flaş 'güvenlik paketi' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ güvenlik paketi için 'Köpekleri serbest bırakma yasası' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Meclis grup toplantısı kapsamında Meclis'te yaptığı konuşmada Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sert eleştirdi. 

Yüksekdağ, özellikle 'güvenlik paketin'e ilişkin yoğun eleştiri yaptı; "Güvenlik' paketi taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakma yasasıdır. Bir emniyet müdürü "Biber gazından ölen yok" diyor, e tabi yalandan kim ölmüş" dedi.

Yüksekdağ, güvenlik paketine ilişkin, ayrıca,"Güvenlik yasası dedikleri, AKP'nin ve sarayın güvenliğini sağlama yasasından başka bir şey değildir. Başbakana sesleniyorum, iyi düşünün ve vakit varken paketi geri çekin. Bu paket halkın güvenliği dışında her şeye hizmet ediyor. Tek adam diktatörlüğüne dayanan sistemin kabul görmeyeceğini bildikleri için, kendi güvenlikleri için pakete ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

İşte o konuşmadan çarpıcı satırbaşları:

GÜVENLİK PAKETİ

Bütün Türkiye halklarını karanlık bir koridora sokuyorlar. Ucu sonu belli olmayan. 'Güvenlik' paketi taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakma yasasıdır. Bir emniyet müdürü "Biber gazından ölen yok" diyor, e tabi yalandan kim ölmüş?! Saraydaki sigaranın zararlarıyla uğraştığı kadar, biraz da biber gazı ve merminin zararlarıyla uğraşsın.

Berkin'in annesini yuhalatmak serbest, katillerini korumak serbest, protesto etmek için pankart açmak mı yasak?!

Saraydaki başkanlık seçimi diyor. Böyle bir benmerkezci siyaset olamaz. 2015'te halk vekilini seçecek, kimse rüya görmesin. Sarayda yatıp uyumak rüyalara neden olabilir, ama saraydaki gerçek ile hayattaki gerçek aynı değildir.

figen-yuksekdag.png

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Neymiş, başkanlık sistemi olsaymış Türkiye daha ileride olurmuş. Doğru. Baskı ve otoriterlik konusunda daha ileride olurdu. Başkanlık sistemini önleyecek olan partimizdir, Haziran 2015'te alacağımız başarıdır. Rüya görenlere iyi bir ders vereceğiz. Barajı geçmememiz için AKP seferberlik halinde de, muhalefet? AKP'nin böyle olmasının bir nedeni de kifayetsiz ana muhalefet.

HDP'yi her engelleme çabası AKP'ye destek vermek, AKP'yi güçlendirmek demektir. Muhalefet, biraz muhalefet olduğunu bilsin.

HDP Türkiye halklarının değişim gücüdür. Yeni Yaşam çağrımız halkları heyecanlandırıyor. Türkiye halkları HDP ile yürüyecek! Onların rüyası başkan olmak, saltanat sürmek, saraylarda yaşamak. Bizim ise yetkinin toplumla paylaşılması.

Bizim modelimizde Yırca'da zeytinlikler kesilemeyecek. Kimse kafasına göre grev yasaklayamayacak, İşçi Meclisleri karar verecek.

"HDP'YE OY VERİN" ÇAĞRISI

Halklarımıza çağrıda bulunuyorum, gelin partinizden aday olun; işçiler, doğa savunucuları, kadınlar...
8 Şubat'da kol kola, omuz omuzaydık. Demokratik Türkiye tablosu vardı. O tabloyu oluşturanları saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.

Alevi'nin hakkını savunmak için Alevi olmak gerekmez. 13 Şubat'ta da zorunlu Sünnilik dersi boykotuna destek vereceğiz.