BIST 9.525
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.489,83
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Erdoğan'a yerli ve milli vekil yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yerli ve ve milli milletvekili istiyoruz' sözlerine HDP'den yanıt geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı açıklamalar PKK'nın uzantısı olmakla suçlanan HDP'yi kızdırdı.

Erdoğan'ın "1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 tane yerli, milli ve bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum." sözleri HDP'li yöneticilerin gündemindeydi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun İstanbul'daki teröre tepki mitinginde HDP'yi hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı'nın "Yerli ve milli milletvekili istiyoruz" sözleri ile Başbakan'ın "HDP'yi baraj altında bırakacağız" sözlerini eleştiren Bilgen, ''Bir partinin parlamentoda temsilini tehdit olarak görüyorsanız, sizin ölçünüz demokrasi değil" dedi.

Öte yandan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken twiter sayfasından tepki gösterdi. Baluken, "Bir de Kürt bir vekil olarak yerli ve milli sayılıyor muyuz? Ya da olabiliyor muyuz? Bilen war mı acaba?" diye yazdı.