BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.323,98
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP’den DHKP-C’ye teşekkür

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP’ye yönelik saldırıları düzenleyen terör örgütü DHKP-C’ye teşekkür etti.

Abone ol

HDP Adana İl Binası'nda il eş başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Meral Danış Beştaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyıDHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığı yönündeki açıklamalara inanmadıklarını söyledi. Başbakan Davutoğlu ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın yanlış adres göstermekten ibaret olduğunu savunan Beştaş, "Bir çok olayda failleri yakalamamak için hep aynı yöntem kullanılıyor. Yeni bir yöntem de bilmiyorlar. Bu konuda çok amatör olduklarını, çok kötü bir kopyalama faaliyet yürüttüklerinin de altını çizmek istiyorum. Bu olayda kamuoyunun tepkisini, seçim yaklaştığı için seçimdeki performanslarını düşürmemek, bizim mağduriyetimizi ve bizi yönelen haksızlığı gidermek için yine yalana başvurdular. Yeni bir yöntem bilmiyorlar. Gerçekler onların gerçek yüzünü, hakikati ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

"DHKP-C BİZİM ASLA DÜŞÜNMEDİĞİMİZ BİR ADRESTİR"

Bombalı saldırıların faili olduğu iddia edilen S.Y'nin 2007 yılında gösteri sırasında yakalandığı davadan beraat ettiğini iddia eden Beştaş, "Bu olayın DHKP-C ile ilgisi olduğuna dair ellerindeki iddia ettikleri 2007 yılında S.Y isimli vatandaş bir gösteride yakalanmış. Yaptığımız araştırmalarda sonra da beraat etmiş. Yani bu vatandaşın velev ki doğru olsa bile bir kişinin isnat ile yakalanması onun örgütün üyesi olduğunu da göstermez, onun adına hareket ettiğini de göstermez, o örgütün bunu planladığını hiç göstermez. DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de açıklama yapmıştır. Bize desteklerini ifade etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Zaten bu konularda fail olarak görülen ya Kürtlerdir, ya solculardır. Saldırı HDP'ye yönelik olunca, kendileri de farklı bir kimlikle değerlendirince bu sefer solcuları hedef göstermektir" ifadelerini kullandı.

"NEDEN ADRES IŞİD DEĞİL DE DHKP-C"

Beştaş, söz konusu fail S.Y'nin açıklamalara göre, Suriye'de IŞİD kamplarına giren birisi olduğunu hatırlatarak, "Neden adres IŞİD değil de DHKP-C bunu soruyoruz. 'IŞİD'li DHKP-C' diye garip bir manşet atmış bir gazete. Nasıl bir bağlantı çözemedik" dedi.

Soruşturmanın Ankara'dan yapıldığını ve faillerin yakalanmaması talimatı verildiğini ifade eden Beştaş, "3 gün sonunda failin isminin açıklanmasının hiçbir kıymeti yoktur. Eğer fail gerçekten oysa, bu fail tek başına o işi yapmamıştır. Bunun arkasındaki güçlerdir önemli olan. Yakalamama kararını yeni vermediler. Şuanda bu olayı faili meçhul bırakmaktır temel yaklaşımları" şeklinde konuştu.

"HÜKÜMET GÖREVİNİ YAPARSA TABİİ Kİ TEŞEKKÜR ETMEYİZ"

Beştaş, hükümetin olayı kınadıktan sonra HDP'den teşekkür istediklerine dikkat çekerek, "Biz hükümete teşekkür etmiyoruz. Hükümet bize bir iyilik yapmadı. Hükümet bizim öldürülmemiz konusunda saldırganları teşvik eden bir tutum içindedir. Hükümet gerçekten görevini yaparsa, tabii ki biz onlara teşekkür etmeyiz. Ama görevlerini yaptıklarının hakkını da teslim ederiz. Siyaset teşekkür ve kınama üzerine yürümez" diye konuştu.