BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Deniz Baykal'a Kızılay cevabı!

Deniz Baykal'ın HDP'yi hedef alan "biz Kızlıay değiliz" sözlerine yanıt geldi. HDP'li Beştaş "Biz Kimseden yardım istemiyoruz. Yardım dilenmiyoruz" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "Biz Kimseden yardım istemiyoruz. Yardım dilenmiyoruz. Ayrıca bugüne kadar CHP'ye oy veren vatandaşlar pişman olmuştur. CHP iktidara karşı proje üretemeyen sadece muhalefet olan bir partidir" ded.

Beştaş, Ceyhan ilçesinde partisinin düzenlediği etkinliklere katıldı.

Beştaş, HDP ilçe binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'den Deniz Baykal'ın bir konuşmasında, "Biz Kızılay değiliz, kimseye yardım edemeyiz" dediğini hatırlattı.

HDP'nin kimseden yardım istemediğini vurgulayan Beştaş, şöyle konuştu:

"Biz Kimseden yardım istemiyoruz. Yardım dilenmiyoruz. Ayrıca bugüne kadar CHP'ye oy veren vatandaşlar pişman olmuştur. CHP iktidara karşı proje üretemeyen sadece muhalefet olan bir partidir. İnsanlar başka seçenekleri olmadığı için üzülerek CHP'ye oy veriyorlar. Bir ana muhalefet partisinin eski genel başkanı ve Türkiye siyasetinin çok bilinen bir ismi Deniz Baykal'ın verdiği beyanı aslında kendi stratejilerini, düşüncelerini ve siyasetlerini çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Onların iktidar olma gibi bir niyetleri yok, onların gerçekten halka seçenek sunma gibi, AK Parti'ye alternatif olma gibi, Türkiye vatandaşlarını aydınlığa çıkarma gibi projeleri yok ki, bugün bizlere yönelik 'yardım kuruluşu değiliz' diyorsunuz. İnsanlar özgür iradeleriyle sandığa giderler ve kendi gelecekleri açısından hangi parti daha iyi bir gelecek sunuyorsa ona oy vereceklerdir. Doğru CHP Kızılay değil ama CHP bugüne kadar seçeneksizlikten dolayı Kızılay gibi oy almıştır."

Basın açıklamasının ardından HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, HDP Adana Milletvekili adaylarıyla esnafı ziyaret etti.