BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.434,60
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Davutoğlu'na flaş 'paralel' yanıtı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün katıldığı bir televizyon proğramında HDP'nin "paralel yapı" ile temas halinde olduklarını söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan, Ahmet Davutoğlu'nun bu sözlerine "onlar istiyor diye kimseyle selamı sabahı kesecek değiliz" diyerek yanıt verdi.

Altan Tan, internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

CEMAATİN İNSANLARI UZAYDAN GELMEDİ

Valla bu boş bir laf. Gülen cemaatine meydanlara çıkıp teşekkürler bildiren, okyanus ötesine selamlar gönderen daha düne kadar onlardı. Bu cemaatin insanları da uzaydan gelmedileri bu ülkenin insanlarıdır, yüzlerce, binlerce tanıdığımız, akadaşımız, dostumuz var, AK Parti gidecek bunlar kalacak.

İNSANLARLA SELAMI KESECEK HALİMİZ YOK

Onun için insanlarla selamı sabahı kesecek halimiz yok, onlar önce kendi kurdukları ilişkileri, KPSS'den tutun ÖSYM'ye kadar yaptıkları sahtekarlıkları anlatsınlar, bizim insani merhabamız herkesle devam edecek, ilişkilerimizi onların keyfine göre düzenleyecek değiliz. Onlar önce beraber yaptıklarının hesaplarını versinler.

İKTİDAR GİDİYOR AKP ÇILDIRIYOR

Dün açıklanan seçim beyannamesini olumlu bulduğunu belirten Tan şunları söyledi:

Bence olumlu, çünkü HDP'yi ve bundan önceki siyasi partileri sadece Kürt sorunuyla ilgilenen bir bölgesel parti olarak görüyorlardı ancak şu an bütün Türkiye'ye hitap eden, söyleyecek sözü olan bir seçim bildirgesi oldu. Bunun eksiği fazlası olabilir, bunlar her partide tartışılır ama en önemli olanı bütün bir Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir seçim bildirgesi oldu.

Durum gayet iyi, durum iyi oldukça AKP çıldırıyor. Çünkü Başkanlık hesapları yaparken tek başına iktidar gidiyor, bunun telaşı içindeler. Bize gelen tepkiler gayet olumlu, bunun telaşı hepsini sardı. Şu an barajın üzerindeyiz ama hedef yüzde 15.