BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığın'a çağrı

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü inşaatların açık ve saydam bir biçimde denetlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve davet ettiklerini bildirdi.

Abone ol

Kürkçü, İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'da 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ve diğer iş kazalarına dikkati çekti.

AÇMAZLA KARKIŞ KARŞIYAYIZ 

Sadece bu yıl 1200'den fazla işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kürkçü, inşaatların açık ve saydam bir biçimde denetlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı göreve davet etti. Kürkçü, burada da bir açmazla karşı karşıya kalındığını kaydederek, "Bakanlığın gönderdiği müfettişlerin ücretlerinin işveren tarafından verilmesi gerekiyor. İşveren ile müfettiş arasında çalışan ve çalıştıran ilişkisi doğduğu andan itibaren o müfettişlerin işverenin kusurlarını ortaya çıkarması, kamuoyu önüne koyması ve denetim talep etmesinin ne kadar güç ve imkansız olduğunu görebilirsiniz" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise iş kazalarının önlenmesi için köklü bir çözüme ihtiyaç olduğunu dile getirerek, bu alandaki sorunların bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de işçi yaşamının çok ucuz olduğunu ve yaşam koşullarının düzelmesi gerektiğini anlatan Tuncel, inşaat işçileri için işsizlik fonunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

İnşaat İşçileri Sendikası adına konuşan Serdar Ben ise şantiyelerde iş güvenliği uzmanlarının iş verene bağlı çalıştıklarını belirterek, söz konusu denetimlerin bağımsız kurumlarca yapılması çağrısında bulundu.