BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  SEÇİM

HDP'den başörtülü aday sürprizi

2015'te yüzde 10 barajını geçmeyi hedefleyen HDP, başörtülü aday göstermeyi planlıyor

Abone ol

2015 Genel seçimlerine parti olarak girerek yüzde 10 barajını aşmayı hedefleyen HDP, iki dönemdir parti yönetiminde yer alan ve başörtüsü eylemlerinde öne çıkan Hüda Kaya'yı aday göstermeye hazırlanıyor.

Başörtü eylemleriyle gündeme gelen Kaya’nın 7 Haziran’daki genel seçimlerde aday olması durumunda HDP içinde ilk başörtülü milletvekili adayı da olacak. Parti yönetiminde İslami kimliğiyle öne çıkan bazı isimlerin ismi de milletvekili adaylığı için geçiyor.

BAŞÖRTÜSÜ EYLEMLERİNDE ÖNE ÇIKTI

HDP yönetiminde yer alan Hüda Kaya, iki dönemdir Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak partide görev yapıyor. Kaya’nın ismi başörtüsü eylemleriyle gündeme gelirken, bölge partisi imajını kırıp Türkiye partisi hedefiyle kurulan HDP içinde 2013 yılından bu yana görev yapıyor. HDP’de Kaya’nın milletvekili adaylığının kesinleşmesi durumunda HDP’nin ilk başörtülü milletvekili adayı da olacak. Hüda Kaya HDP MYK’de görev yapmaya başlamasının ardından Özgür Gündem gazetesinde de köşe yazıları yazmaya başlarken, HDP’nin mütedeyyin kesimlerle diyaloğunu geliştirmeye yönelik bazı girişimlerde de bulundu.

ADAYLIĞI KESİN GİBİ

HDP içinde İslami kimliğiyle öne çıkan aday arayışında İhsan Eliaçık gibi kamuoyunda tanınan isimler de konuşulurken, iki dönemdir parti yönetiminde görev yapan Kaya’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Kaya’nın parti yönetiminde görev yapmasıyla birlikte HDP’nin bölge partisi imajının kırıldığı,Türkiye partisi olduğu söylemi doğrultusunda HDP içinde AKP seçmenine hitap edebilecek ancak muhalif kimlikleri de olan isimlerin adaylar arasında olması bekleniyor.