BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Başbakan'ın açıklamasına ilk tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına düzenlenen saldırıların faillerinin DHKP-C örgütünden biri olduğunu açıkladı, ilk tepki HDP Eş Başkan Yardımcısından geldi

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına düzenlenen saldırıları DHKP-C'den tutuklanan bir teröristin yaptığını açıkladı.

AK Parti Sinop Mitingi'nde konuşan Davutoğlu şunları söyledi:

"HDP binalarına yapılan saldırıları en şiddetli şekilde kınadım. Bu üç parti, paralel çete ve Doğan medya suçu AK Parti’ye yüklemeye çalışıyor. AK Partili'den bir şiddet sözü duydunuz mu? Eş başkan, “Bunu AK Parti yaptı” dedi, doğrudan beni ve cumhurbaşkanımızı suçladı. Saldırgan DHKP-C’den tutuklanan bir terörist. Savcımızı şehit ettiklerinde CHP’yi çağırmışlardı. Oyunu görüyor musunuz."

İnternethaber'e konuşan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Ayhan Bilgen şunları söyledi:

BİLİYORUK DEMİŞLERDİ, ÖNLEMELİLERDİ

Başbakan'ın daha önceki açıklaması, "biliyorduk ve bekliyorduk" biçimindeydi. Oysa burada siyasal sorumluluğun gerektirdiği, önlemek ve gerekli tedbiri almaktır. Orada büyük bir katliam yaşanabilirdi ve bu durumda da faillerinin çok büyük bir önemi kalmazdı. 

EYLEMİN ARDINDAKİ SİYASİ İRADENİN ORTAYA ÇIKARILMASI GEREKİR

Kaldı ki adı anılan örgütün bu anlamda gerçekten kendi politik amacı, hedefi doğrultusunda bir eyleminin HDP'ye yönelik olması çok anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey değil. Sadece tetikçilerinin değil, sadece faillerinin değil, başka ilişkilerin, arkasındaki siyasi iradenin ortaya çıkarılması, başka karanlık ilişkilerin ortaya çıkarılması gerekmektedir.