BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Başbakan Davutoğlu'na çocuk kitabı hediyesi

HDP'li Adil Zozani Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok ironik bir hediye sundu; Kürtçe çocuk şarkılarından oluşan kitap ve CD verdi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, pazar günü Diyarbakır'da halka hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Kürtçe öğrenmek istediğini ve bu yüzden de oldukça kapsamlı bir gramer kitabı aldığını' söylemesinin üzerine Davutoğlu'na çok manidar bir hediye verdi.

DAVUTOĞLU'NA ÇOCUK KİTABI

Zozani, Diyarbakır'da, "Biraz vakit bulsam güzel Kürtçemizi de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum" açıklamasının ardından Davutoğlu'na Kürtçe çocuk şarkılarından oluşan bir kitap ile CD hediye etti.

ekran-resmi-2015-01-27-15.27.21.png
HDP Meclis Grup Toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Zozani, "Bu Kürtçe çocuk şarkıları. Sayın Davutoğlu bu aralar Kürtçe'ye merak saldı. Kürtçesini pekiştirir diye, katkı sunar diye düşündük. Kapısından geçerken, özel kalem müdürüne teslim edeceğiz. Kürtçe çocuk şarkıları, bunlar okuması zahmetli olabilir” şeklinde konuştu.

"TÜRKÇE VE KÜRTÇE GRAMERİ BİRBİRİNE UYGUN DEĞİL"

“Türkçe ve Kürtçe grameri birbirine uyumlu değil” diyen Adil Zozani, “Davutoğlu, kolaylık olsun diye CD'den de dinleyebilir. Kürtçe’sini pekiştirir diye düşünüyoruz. İhtiyaç duyduğu diğer kitapları da göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

"SÜRÇÜ LİSAN EYLEMİŞ..."

Zozani, “Davutoğlu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada edebiyatı koleksiyon olarak telaffuz etmiş. Madeni para koleksiyonu yapar gibi bir şeyden söz ediyor. Edebiyatın, edebiyat eserinin koleksiyon olmadığını bütün diller açısından bilmesi gerekirdi. Sürçü lisan eylemiş, galiba düzeltir" diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise, Öcalan'ın milletvekili aday listesi hazırladığı iddialarıyla ilgili soruyu cevapsız bıraktı.

DAVUTOĞLU DİYARBAKIR'DA NE DEMİŞTİ?

Pazar günü Diyarbakır'da AK Parti il kongresine katılan Ahmet Davutoğlu, Kürtçe öğrenmek istediğini belirterek, “Vakit bulsam güzel Kürtçemiz’i de güzel Türkçemiz kadar öğrenmek istiyorum” demişti.

Davutoğlu salondakileri Kürtçe, "Hûn bi xêr hatin, hebûna we hebûna me ye" (Hoşgeldiniz,varlığınız varlığımızdır) sözleriyle selamlamıştı.

DAVUTOĞLU'NUN KÜRTÇE KONUŞTUĞU ANLAR-İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ