BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

HDP'den Abdullah Gül bombası! Gül aday olursa...

ANKARA kulislerinde Abdullah Gül'ün çatı adaylığı konusuna kesin gözüyle bakılırken HDP'nin Gül'ün aday olması durumunda destek verip vermeyeceği merak ediliyor. Gül aday olursa HDP ne yapacak? Bu soruya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli bomba bir yanıt verdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, cumhurbaşkanı seçimine kendi adaylarıyla gireceklerini ve aday havuzlarında, tutuklu eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğunu söyledi.

Temelli “İlk turda herkes kendi adayını çıkarmalı. Güçlü adaylarla ikinci turun kapısı açılır. Muhalefet kanadında bir adayda uzlaşılabilir” dedi. HDP’nin Akşener’e destek olasılığını değerlendiren Temelli, “Taban oy vermez.

TÜM PARTİLER İKİNCİ TURU DİKKATE ALARAK ADAY BELİRLEMELİ: Tüm partiler ikinci turu dikkate alarak adayını belirlemeli. Yani belirleyecekleri aday herkesi kucaklayacak aday olmalı” diye konuştu.

ABDULLAH GÜL'Ü DEĞERLENDİREBİLİRİZ

Temelli, “Abdullah Gül’e oy verir misiniz?” sorusuna, “Bizim gündemimize düşmüyor. Ama saygın bir siyasetçi, değerlendirilebilir. Biz bir temas görmedik. Biz kendi adayımızı çıkartacağız. Adaylar havuzu oluşturduk. 3 Mayıs günü adayımız açıklanacak. Adaylar havuzunda Selahattin Demirtaş da var” yanıtını verdi.

AHMET TÜRK: HDP'NİN ADAYI İKİNCİ TURA KALMAZSA ÇATI ADAYI DESTEKLEYEBİLİRİZ

HDP’nin belirlediği adayın ikinci tura kalmaması durumunda CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi blokunun ortak adayına oy verebileceklerini belirten Ahmet Türk şöyle devam etti: “Bu partilerin her biri kendi adayını çıkarırsa o zaman bu, blokun gerçekten demokratik bir güç olarak ortaya çıkmasına engel olur. Bu nedenle İyi Parti’nin, CHP’nin kendi adayları üzerinde ısrar etmeleri değil, Türkiye’nin, demokrasi güçlerinin, farklı düşünenlerin ‘Evet, bu tarafsızlığı ile toplumu demokratik bir sürece taşıyacak kişidir’ diyebileceği biri etrafında bir birlik oluşturmaları gerekiyor. Önümüze çıkan tarihi fırsatı heba etmemek gerekir.”

Bomba kulis! Abdullah Gül, Davutoğlu'na hangi soruyu sordu?

HDP'li Vekil 'Kürt illeri' dedi Meclis Başkanı çıldırdı: Sizi dışarı atarım

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı açıklandı! Bakın kim