BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76
HABER /  POLİTİKA

HDP yarın açlık grevine başlıyor!

BDP'nin tutuklu milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş'ın tahliye talepleri reddedilmesi HDP'yi harekete geçirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA Ergenekon davası sanığı Mustafa Balbay'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından, yargılandığı Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunan KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme Balbay’ın tahliyesinin kişisel başvuru olduğunu ve diğer milletvekilleri için emsal teşkil edemeyeceğini belirtti.

Mahkemenin bu kararının ardından HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel, Rtuğrul Kürkçü ve HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel yarın mecliste açlık grevine başlıyor.

Yarın açlık grevine başlayacaklarını İnternethaber'e anlatan Sebahat Tuncel şunları söyledi:

YARIN AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ


"Mahkemenin kararını protesto etmek içinaçlık grevine başlayacağız. Bu karar kabul edilebilir bir karar değil. Buna dikkat çekmek için bu kararı aldık. Türkiye'de hukukta hep ayrımcılık uygulanıyor. Eşitlik ilkesi dikkate alınmıyor. Biz de Halkların Demokratik Partisi olarak parlamentoda açlık grevine başlıyoruz."

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEK İÇİN YAPACAĞIZ

"Türkiye kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ne kadar süreceğini bilemiyoruz, tahliye kararına kadar sürer mi bunu yarın yapacağımız açıklamada belirteceğiz. Anayasal mahkemesi Balbay'ın bireysel başvuru hakkını değerlendirdi, bu değerlendirme bütün hepsi için emsal karar olmalıydı. Diyarbakır ne yazık ki buna aksi karar verdi. Bu ayrımcılığa dikkat çekmek için yapıyoruz."