BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

HDP Sultanbeyli tepkisi: Tarumar ettiler!

Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne düzenlenen saldırının ardından HDP ilçe binası bir grubun saldırısına uğradı. Olay nedeniyle partililerle polis arasında gerilim yaşandı. Milletvekili Garo Paylan, binaya gelerek açıklamalar yaptı.

Abone ol

HDP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı binası önünde gece saatlerinde toplanan bir grubun binayı taşlaması ve ardından başkanlığın konferans salonuna girip tahrip etmesi üzerine HDP üyeleri tarafından basın açıklaması yapılmak istendi. Binanın önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermedi.

Basın açıklaması yapmak isteyen partililere polisin izin vermemesi üzerine, partililer ve polis arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da  olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

“MAALESEF TEKRAR ŞİDDET SARMALI ORTAMINA GİRDİK"

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Maalesef tekrar şiddet sarmalı ortamına girdik. Bu şiddet sarmalından hızla çıkalım diye partimiz, eşbakanımız, bizler, çabalıyoruz. Bir an önce eller tetikten çekilsin, bir an önce bu şiddet sarmalı dursun diyoruz. Demokratik siyasetin şartlarını görmüştük. 3 yıla yakın zaman bu Türkiye toplumu bir bahar ortamı yaşadı. Biz bu bahar ortamını devam ettirip nihai bir barışı hakim kılmak istiyorduk. Ancak maalesef, saray gladyosu diye tanımladığımız devletin tepesindekiler bu barış ortamının kendilerine yaramadığını kendi padişahlığını sağlamayacağını gördüler. Maalesef barışa bir adım yakınken, tekrar şiddet sarmalına düştük. Bu şiddet sarmalı içinde toplumun değişik taraflarını karşı karşıya getirme durumunu getiriyor. Bu gördüğümüz örnekte olduğu gibi. Karakoldaki faili meçhul bir patlama üzerine, gelen bir güruh ilçe binamızı tarumar edebiliyor. Böyle giderse bu ateş her yeri yakabilir. Bir an önce şiddetin durması lazım. Bunun için de geçici hükümetin, cumhurbaşkanının aklını başına devşirmesi lazım" dedi.


"KAPIYI KIRMIŞLAR İÇERİ GİRMİŞLER"

HDP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı Eş Başkanı Rüstem Kandilci, "Bize ait değerler vardı. Bunları atmışlar yırtmışlar. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Kınıyoruz. Bina boştu. Kapıyı kırmışlar içeri girmişler" dedi. HDP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı öğrenilirken, geceden beri bina önünde bekleyen çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemleri sürüyor.