BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  SEÇİM

HDP son oy oranını açıkladı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken partisinin yaptıırdığı anket sonuçlarını açıkladı. Seçim anketine göre barajı geçecekler ve yüzde 12.7 oy olacaklar.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır milletvekili adaylarını düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP'nin oy oranını açıkladı. HDP anketine göre 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 12.7 oranında oy alacaklar.

HDP aday tanıtım toplantısına, Diyarbakır adayları İdris Baluken, Altan Tan, Feleknaz Uca, İmam Taşçıer, Nesrin Şallı, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Nimettulah Erdoğmuş, Çağlar Demirel, Ziya Pir ve Nursel Erdoğmuş katıldı.

"SEÇİM VE ÇÖZÜM SÜRECİ..."

Bir otelin bahçesinde yapılan toplantıda adayları, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülşen Özer tanıttı. Adaylar tanıtıldıktan sonra İdris Baluken seçim süreci ve çözüm sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Baluken, yaşadıkları yoğun seçim ve çözüm süreci sebebi ile toplantının gecikmeli olduğunu dile getirdi.

HDP'NİN ANKETİNDEKİ OY ORANI
Baluken, HDP'nin oy oranının barajın 2-3 puan üstüne çıktığını savunarak, "Yaptığımız anketlerde şu anki oyumuz yüzde 12.7 olarak görülüyor. Önümüzdeki günlerde daha da yükselecektir. Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti, seçim anketlerine bakarak rotayı milliyetçi eksene çevirdi" diye konuştu.

"RAFA KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Devlet ve hükümet yetkilileriyle geçen hafta bir görüşme yaptıklarını söyleyen Baluken, "Hükümet rotayı milliyetçiliğe kırdı. Seçim süreci boyunca çözüm sürecini dondurmaya ve rafa kaldırmaya çalışıyor. Somut adım noktasında çok umutvar değiliz" dedi.Seçim öncesi İmralı'ya gitmek için talepte bulunduklarını belirten Baluken "Hükümetten cevap bekliyoruz" ifadesini kullandı.