BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP son dakika 10 vekil Kobani'de!

HDP son dakika Kobani hamlesiyle 10 milletvekilini IŞİD'in püskürtüldüğü ve Kürtlerin yönetimi yeniden ele aldığı Kobane'ye gönderdi.

Abone ol

IŞİD'den temizlenen Kobani'deki coşkulu kutlamalara HDP de katıldı. 133 günlük çatışmaların ardından IŞİD'den temizlenerek tamamen Kürt güçlerinin eline geçen Kobani'ye bugün HDP'li 10 milletvekili gitti.

Aysel Tuğluk'un da aralarında olduğu isimlerle birlikte Kobani'ye giden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından fotoğraf paylaştı.​

hdp-kobanide.jpg
KOBANİ IŞİD'DEN TEMİZLENDİ

IŞİD'in geçen yıl 15 Eylül'de saldırmaya başladığı Kobani'de, 133 günlük çatışmaların ardından Kürt birlikleri zafere ulaştı. Dün Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kutlamalar yapılırken, Kobani'de de coşkunun hakim olduğu ve köyleri IŞİD'den temizlemek amacıyla harekete geçildiği belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, dün akşam YPG ve YPJ'nin Doğu Cephesi'nde başlattığı "Kobani'yi Özgürleştirme Operasyonu" kapsamında Helince köyü IŞİD'den temizlendi. Güneyde ise Seyran lokantası çevresi ve Minazê köyü de Kürt birlikleri tarafından kuşatıldı.

pesmerge-3.20150127124219.jpg 

PEŞMERGE KOMUTANI: AĞIR SİLAHLAR KENTİN TÜM NOKTALARINDA

Öte yandan, Rudaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Muslih Zebari, ağır silahları ilk kez kentin tüm noktalarına taşıdıkları bilgisini verdi. Zebari de, Rojava'nın Kobani kentinin kurtarılmasının ardından, Kürt güçleri işgal altındaki köylere yöneldiğini vurguladı.

Roketler, havan topları ve diğer silahlar, muhtemel saldırılara karşı hazır halde bekletildiği bildirilirken,Komutan Zebari, Helince köyünün kurtarıldığını ve YPG ve ÖSO savaşçıları ile beraber Minaz û Mezreebrûş köylerine ilerlediklerini belirtti. Önceki günlerde ise Termik ve Memite köyleri kurtarılmıştı.