BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50
HABER /  POLİTİKA

HDP seçimlerde yüzde 7 daha fazla oy alırsa...

İnternethaber yazarı Süleyman Özışık, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi PKK'nın HDP'nin seçim stratejilerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

TGRT Haber'de Mehmet Aydın'la Gün Biterken programına katılan Süleyman Özışık, PKK kırsal destekli şehir yapılanmalarıyla 'kanton veya federasyon' olma hayalini hayata geçirdi.

HDP'nin de savaşı tırmandıran söylemlerle 'oy oranlarını' arttırmayı hedeflediğini kaydedin Özışık, "HDP yüzde 20 oy alırsa bölünme ve federasyonun yolu açıklacak" diye konuştu.

AMBULANS ŞÖFORÜNÜN ŞEHİT EDİLMESİ

PKK'nın Beytüşşebap'ta yaralıları almaya giden ambulansın şöforünü şehit etmesini eleştiren Özışık şunları söyledi:

"Düşmanın en şerefsisiyle karşı karşıyayız. Savaşta, ihanette sınırları olmayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Asker, polis sizin için hedef olabilir. Bayram dinlemezsiniz. Bir ambulans şöforü katledildi. Dünyadaki tüm savaşlarda sağlık personeline dokunamazsınız. Son dönemlerde gördüğünüz PKK şehir yapılanması içinde terör estireceğim diyor. 

suleyman-ozisik-2.jpg
PKK TERÖR ESTİRİRKEN...

PKK sağlık personeline saldırırken, Selahattin Demirtaş Avrupa'da barış nağraları atıyordu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçluyordu.

PKK ŞEHİR SAVAŞLARININ FRAGMANINI YAYINLIYOR

PKK'nın 'pilot bölge' olarak seçtiği illerde artan şiddet ve terör olaylarını da değerlendiren Özışık, "PKK bazı şehirlerde kırsal destekli şehir savaşlarının fragmanını yayınlıyor" benzetmesinde bulundu.

Özışık şunları söyledi:

"PKK bazı şehirlerde kırsal destekli şehir savaşlarının fragmanını yayınlıyor. Halk buna çok fazla rağbet etmiyor. Bazı illerde pilot bölge seçiyor, ayaklanma başlatıyor. Kırsal destekli şehir yapılanmalarıyla terör estiriyor. 

PKK'nın söylediği şey şu 2013'e kadar anadilde eğitim, Kürtçü yayınlar gibi haklarla bana gelseydiniz tamam. Ama PKK bugün, Suriye'de kantonlar kurulurken, Irak'ta federasyon kurulurken ben niye burada bunu yapmayayım savaşına başladı. 

suleyman-ozisik.jpg

HDP YÜZDE 7 DAHA OY ALIRSA...

HDP geride kalan yüzde 7'nin oyunu almak için savaşı tırmandıracak. HDP yüzde 20 oy alırsa bu bölünmenin ve federasyonun yolunu açacak.