BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

HDP saldırısında son dakika gelişmesi

HDP Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ı bıçaklayan saldırgan yakalandı.

Abone ol

HDP binasına girerek parti meclis üyesi Ahmet Karataş'ın boğazını kesen saldırgan yakalandı... Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin "Hedef gösterildik" suçlamasına yanıt verdi: "Biz hiçbir zaman hiç kimseyi hedef göstermedik."

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş şube Müdürlüğü ekipleri, Mithatpaşa'daki parti binası önünde Karataş'ı bıçakla yaraladığı iddia edilen E.A'yı, Altındağ'da akrabasının evinde gözaltına aldı.

Zanlı, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boğazına aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

davutogl.jpg

DAVUTOĞLU: BİZ KİMSEYİ HEDEF GÖSTERMEDİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saldırgan çok kısa sürede yakalandı. Saldırgan 1989 Ankara doğumlu" dedi.

NTV canlı yayınına bağlanan Davutoğlu, saldırganın suçunu itiraf ettiğini belirtti ve yapılan saldırıyı kınadı.

HDP'nin hedef gösteriliyoruz açıklamasına Başbakan Davutoğlu, "Bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Biz hiçbir zaman hiç kimseyi hedef göstermedik. Burada hedef gösterme diye bir şey söz konusu değildir. Benim dün yaptığım açıklama da gayet berrak, açık bir ifadeyle yapılmıştır. Bizim için bütün siyasi partiler muhataptır. Ama her siyasi partinin de asli görevi, barışçıl bir dil kullanmasıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da, saldırganın kısa sürede yakalandığına dikkat çekerek, saldırıyı kınadığını söyledi.

haberwhq5yf.jpg

HASİP KAPLAN: IŞİD TARZI BİR SALDIRIYA UĞRADIK

HDP Meclis Üyesi Ahmet Karataş'a uğradığı saldırı ile ilgili Hasip Kaplan, "Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Partimiz IŞİD tarzı bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

SALDIRI TESADÜF DEĞİL

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, gündeme geçmeden önce usul yönünden söz alarak, HDP Ankara İl Binası'nda PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı gündeme getirdi.

HDP Meclis Üyesi Ahmet Karataş'a uğradığı saldırı ile ilgili Kaplan, "Karataş, şu anda yoğun bakımda. Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Partimiz IŞİD tarzı bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

AK PARTİLİ AYDEMİR: SALDIRIYI ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİYLE İLİŞKİLENDİRMEK YANLIŞ

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı. Şiddetle bir yere varılamayacağını herkesin bildiğini, saldırganın en kısa sürede yakalanarak hak ettiği cezayı alması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Aydemir, bu saldırıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu belirtti.

Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün söylemlerinin 77 milyonu birleştiren söylemler olduğunu söyleyerek, "Ancak birileri, birilerini sokağa dökmek isterse, eline molotof alıp da... Her türlü tahrike rağmen, 77 milyonu birleştiren söylemler duyacaksınız. Biz de sizin peçe takanları, molotof atanları kınamanızı istiyoruz. Bu ülkeyi kimse kan gölüne çeviremez, buna müsaade etmeyiz, bunun teminatı da biziz" dedi.

--1125078.20141104125953.jpeg

DURUMU NASIL?

Ağır yaralanan HDP’li yönetici, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İlk anda hayati tehlikesi olduğu söylenen Karataş'ın sağlık durumu şu anda iyi. Bu bilgiyi HDP resmi açıklamayla duyurdu.

HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi. HDP açıklamasında, bıçaklama olayının tartışmadan çıktığı iddiasını ise yalanlandı.

SEBAHAT TUNCEL: AK PARTİ HEDEF GÖSTERDİ

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Karataş'ın uğradığı bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Tuncel, "AKP partimizi hedef gösterdi. HDP PM üyemiz Ahmet Karataş Ankara il binamızın önünde saldırıya uğradı. Boğazı kesildi" dedi.