BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

HDP saldırının faturasını Erdoğan’a kesti!

HDP, adliye önünde Can Dündar’a silahlı saldırının faturasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kesti.

Abone ol

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklamasında, “Bir ülkede görevini yapan gazetecileri vatan haini ilan eden, ‘Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu’diyen bir Cumhurbaşkanı oldukça bu tür saldırıların yaşanması da olağanlaşır” dendi.

MİT TIR’ları haberi nedeniyle ‘casusluk’tan yargılanan Dündar’a Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde karar beklenirken iki el ateş edilmiş, Dündar saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Saldırının ‘en sert biçimde’ kınandığı HDP MYK açıklaması şöyle:“Bir ülkede görevini yapan gazetecileri vatan haini ilan eden, ‘Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu’ diyen bir  cumhurbaşkanı oldukça bu tür saldırıların yaşanması da olağalaşır. Bu gelişmeler kabul edilemez, bunlar karşısında susulamaz. Meclis’i, yargıyı, gazeteleri ve televizyonları, tüm medyayı, üniversiteleri, tüm siyaset alanını kontrol altına alma anlayışına karşı seyirci kalınamaz.‘Tek kişi’ yönetimiyle demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının bir arada bulunması mümkün değildir. Bir kez daha bu saldırıyı, azmettirici tutum ve söylem geliştiren siyasileri en sert şekilde kınıyor; Can Dündar’a, yakınlarına ve tüm basın camiasına geçmiş olsun diyor; demokrasi, barış ve emek güçlerini ortak tutum almaya çağırıyoruz.”

Erdoğan, MİT TIR’ları haberini ‘casusluk faaliyeti’ diye niteleyerek “Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmişti. Haberi yapan, bedelini ağır ödeyecek. Öyle kolay bırakmam onu..” diye konuşmuştu.