BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP sadece o partinin kapısını çalmayacak!

HDP heyeti, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek. Listede MHP yok.

Abone ol

HDP heyeti pazartesi günü Meclis Başkanlığı seçimi için adayları Dengir Mir Mehmet Fırat ile saat 12:15'te AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. 14:00'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile randevuları var.

DHA'ya konuşan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, HDP heyetinde başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yanı sıra kendisinin ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da olacağını söyledi.

"6 MİLYON OYU YOK SAYMAK, HER SİYASETÇİNİN HARCI DEĞİL"

Baluken Twitter hesabından ise, HDP ile görüşmeyeceklerini belirtip HDP'yi yok saydıklarını söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi; "6 milyon oyu yok hükmünde saymak her siyasetçinin harcı değil. Birçok devletten daha büyük bir nüfus ve yok hükmünde. Vallahi bravo. Ayakları yere basan realist siyaset budur işte." dedi.

MHP İLE GÖRÜŞMEYECEKLER

Baluken, Meclis Başkanlığı seçimi için MHP ile görüşmeyeceklerini, bunun nedeninin de Bahçeli'nin HDP'yi yok hükmünde sayması ve HDP'ye yönelik eleştirileri olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanlığı seçimi için AK Parti'den Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP'den Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP'den İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP'den Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat aday.

Seçimin ilk iki turu salı günü yapılacak.