BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

HDP Rize adayından koruma talebi!

HDP Rize Milletvekili adayı Selda Karafazlı, akrabalarına karşı suç duyurusu bulundu.

Abone ol

Rize’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2’nci sıra Milletvekili adayı Selda Karafazlı, akrabalarının kendisine yönelik açıklamada hakarete uğradığı ve hedef gösterildiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, aldığı tehditler nedeniyle koruma talep etti. Karafazlı, sosyal medya üzerinde bazı yazışmaları delil göstererek, akrabalarını açıklama yapması konusunda polisin yönlendirdiğine dair düşünceleri olduğu iddiasında bulundu.

Babası Gençağa Karafazlı ile birlikte adliyeye gelen Rize HDP 2’nci sıra Milletvekili adayı Selda Karafazlı, adaylığı açıklandıktan sonra kendisine tepki gösteren akrabalarının hakaret içeren ifadeleri ve hedef gösterildiği gerekçesiyle suç duyurusu yaptı. Selda Karafazlı, sosyal medya üzerinde iki akrabası arasında geçen ve kendisine yönelik tepkilerin yer aldığı basın açıklamasında, ‘Emniyet acele etmemizi istedi’ ifadelerinin kullanıldığı yazışmanın kayıtlarını da savcılığa sundu. Akrabalarının basın açıklamasının bazı polis memurlarının organizasyonu olduğu düşüncesinin oluştuğunu ifade eden HDP adayı Selda Karfazlı, sosyal medya üzerinden ve telefonlarla aldığı tehditler nedeniyle de koruma verilmesini istedi.

Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan baba Gençağa Karafazlı ise, ellerinde olayın bir provokasyon olduğu düşüncesini kuvvetlendiren delil olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İki akrabamız arasında bir yazışma kaydı elimize ulaştı. Bu yazışmanın bir bölümünde basın açıklamasına katılan akrabamız, ‘Emniyet acele etmemizi istedi’ diye bir ifade kullanıyor. Bunu Rize Emniyet Müdürü’ne aktardık. Emniyet yetkilileri bize gelip olayı araştırdıklarını söyledi. Bu yazışmanın kayıtlarını kendilerine verdik. Bu olayın bir provokasyon olduğunu söylemiştik. Bu yazışma, olayda bir provokasyon olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor. ‘Emniyet bizden acele etmemizi istedi’ sözünün arkasında başka bir şey var. Zaten bu kişilerin bir araya gelip de böyle organizasyon yapma yetenekleri yok. Kurulan cümleler ve basın açıklamaları gösteriyor ki bir provokasyon var. Bu gelişme üzerine suç duyurusunda bulunduk ve koruma istedik. Bir şey olacağından değil ancak bizi korumakla görevli kişilerin de bu işin içerisinde olması bizi endişelendirdi. O nedenle böyle bir talepte bulunduk."

"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Tehditler aldığını yineleyen Selda Karafazlı ise geriye adım atmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Her şekilde yolumuza devam edeceğiz. HDP yasal bir parti. Bu partiyi terör örgütü olmakla suçlayıp, beni de bir terör örgütü üyesi olarak göstermeye çalışan aynı soy ismi taşıdığım birkaç kişinin açıklaması beni derinden yaralamıştır. Suç duyurusunda bulunduk. Normalde bunu yapmak da istemiyorduk. Ancak bizi koruması gerektiğini düşündüğümüz emniyet mensuplarının da bu işin içerisinde olduğunu düşünmek bile iç karartıcı. Umarım yakında her şey aydınlığa kavuşur" dedi.