BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  SEÇİM

HDP Rize adayı Selda Karafazlı'dan olay açıklama!

HDP Rize adayı Selda Karafazlı, adaylığı sebebiyle kendisini reddeden akrabalarına katıldığı bir programda manidar mesajlar verdi.

Abone ol

Akrabalarının 'HDP milletvekili adaylığını uygun bulmamamsı' sebebiyle reddettiği Selda Karafazlı, katıldığı bir programda kritik açıklamalarda bulundu.

"O KADAR KOLAY KIŞKIRTILABİLECEK BİR HALK DEĞİL"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Rize 2. sıradan milletvekili adayı Selda Karafazlı Kurşun, Banu Güven Artı Haber’de milletvekili adaylığı kararını ve sonrasında yaşadıklarını, 'ortada bazı siyasi farklı görüşler olduğunu bunlarından da tepkilerinin ayarının kaçırılabildiğini' belirterek, “Aynı düşünmek zorunda değiliz, aynı partiye üye olmak, aynı partiden aday gösterilmek zorunda da değiliz. Sadece saygı duymak gerektiğini düşünüyorum ben” diye anlattı.

HDP’nin Rize milletvekili adayı Karafazlı, MHP’den aday olan birisinin olmadığını ancak uyarılar olduğunu, yanında olmayacaklarının da söylendiğini aktardı.

elda-karafazli.jpg

"RİZELİLER BİZİ ILIMAN KARŞILAYACAK"

Selda Karafazlı, “Bu işe girerken zaten ama bütün sülalemiz bizim arkamızda olsun, bizi savunun diye beklemiyoruz ki zaten” dedi. Karafazlı ayrıca medyaya yansıtıldığı kadar büyütülecek bir durum da olmadığını söyledi.

"GÜZEL BİR SÜREÇ BAŞLAYACAK BENCE"

Karafazlı, "Ben sadece Twitter’daki mesajları açıkçası söylemek istiyorum. Çok güzel. Bunu yazanlar arasında Rizeliler de vardır elbet, Güneydoğu da var, İç Anadolu da var. Şu an Türkiye genelinden yazı geliyor. Hepsi çok güzel ve iyi yanından bakalım diyorum. Güzel bir süreç başlayacak bence. HDP zaten çok eğlenceli bir tanıtım videosuyla da girdi. Çok güzel bir sloganımız da var. Eğlenceli eğlenceli ilerleyeceğiz diye düşünüyorum ben bu süreçte.” dedi.

selda-karafazli-kimdir-hdp-rize-adayi.jpg 

AİLESİ KIZLARININ ASLA ÇEKİLMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

7 Haziran seçimlerinde HDP Rize 2. sıradan milletvekili adayı olan Selda Karafazlı Kurşun’a bazı akrabaları yaptıkları basın açıklamasıyla HDP’den aday olduğu için tepki gösterdi. Açıklamayı provokasyon olarak değerlendiren Karafazlı Ailesi ise kızlarının adaylıktan asla çekilmeyeceğini söyledi.

Selda Karafazlı Kurşun’un gazeteci ve İnsan Hakları Derneği yöneticisi olan babası Gençağa Karafazlı, açıklamayı yapanlar ve halkı provokasyona teşvik edenlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SELDA KARAFAZLAI KİMDİR? BAKIN HANGİ DİZİDE OYNAMIŞ?

2015 genel seçimlerinde HDP'nin Rize'den aday gösterdiği Selda Karafazlı Kurşun meğer Kanal D'nin sevilen yarışma programı Ben Bilmem Eşim Bilir'e katılmış. Nişanlısı ile yarışmaya katılan Kurşun, yaptığı samimi itiraflarla programa renk katmış. Ailesi tarafından reddedilen HDP'nin güzel adayı internet üzerinde yayınlanan 'Otis Abi' adlı dizide de rol almış.  

Selda Karafazlı Kurşun, internet üzerinden yayınlanan Otisabi dizisinde de rol aldı. 

AKRABALARI ONU SİLDİ!

Akrabalarının açıklamalarını DİHA'ya değerlendiren Karafazlı'nın gazeteci ve İHD yöneticisi babası Gençağa Karafazlı, açıklamayı yapanlar ve halkı provokasyona teşvik edenlerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Açıklamanın MHP 'den aday olan başka bir akrabanın yakınlarının girişimi ile yapıldığını ve aileden HDP'ye oy vermeyi düşünmeyenlerin bile, "HDP'ye oy vereceğiz" dediğini söyleyen Karafazlı, "Özellikle ailenin kadınları, Selda'yı desteklediklerini ifade ediyorlar. Kızımız, cesurca bir adım attı. Kızımız üzerinden HDP'nin Rize'deki çalışmalarına engel olmak istiyorlar. Selda, çalışmalarını sürdürecek, adaylıktan asla çekilmeyi düşünmüyor" diye konuştu. 

HDP'li adayı akrabaları reddetti, anne-baba destek çıktı

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde HDP'nin yükselişini fark eden muhafazakar ve ırkçı grupların, HDP'nin Rize'de çalışma yürütememesi için bu tür provokasyonlar içine girdiklerini belirten baba Karafazlı, "Biz, bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Gerilime neden olan taraf biz değiliz gerilimin sürmesini istemiyoruz. Bu gerilimden yararlanmak istiyorlar. Biz bu gerilimi derinleştirmeyeceğiz. Çalışmalar sürecek" şeklinde konuştu. 

Eşi Günay Karafazlı'nın daHDP Rize İl Başkanı olduğunu belirten Karafazlı, bu konu ile ilgili olarak,Rize Valisi ile görüşme yapacakları bilgisini de verdi. 

HDP: SELDA AKRABAMIZDIR

Bu arada konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP, "Rize milletvekili adayımız #SeldaKarafazlıCandır, akrabamızdır, kardeşimizdir" ifadelerini kullandı. Kurşun'a sosyal medyadan pek çok destek mesajı geldi.