BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA

HDP PM toplantısı sonuç bildirisi açıklandı

HDP Parti Meclisi sonuç bildirisinde, hem Türkiye içinde hem dışında barışçıl ortamın sağlanması için mücadele edileceği vurgulandı.

Abone ol

HDP'den yapılan açıklamaya göre, sonuç bildirisi, 2 Nisan'da Ankara'da yapılan Genişletilmiş Parti Meclisi toplantısında dünya, bölge ve Türkiye'deki gelişmeler ele alınarak hazırlandı.

Türkiye'de, düşünce ve ifade özgürlüğünün birçok alanda ağır saldırılarla karşı karşıya bulunduğu öne sürülen bildiride, yazılı, görsel ve işitsel medyada gazeteci, üniversitelerde akademisyen ve öğrenciler, toplumsal alanda muhalifler, ekonomik alanda emekçi ve sendikacıların, kısacası iktidarının iç ve dış politikadaki uygulamalarını eleştiren, barış sözünü ifade eden herkesin ağır baskılarla karşı karşıya kaldığı savunuldu.

Hükümetin iç ve dış politikasının sürdürülebilir olmadığı iddia edilen bildiride, "HDP'nin, hem ülke içinde hem de sınırların yanı başında barışçı bir politik ortam ve ilişkilerin sağlanması mücadelesini sürdürmekte kararlı olduğu" belirtildi.

Bildiride ayrıca, HDP'nin, sendikalar ve meslek örgütleriyle birlikte, 1 Mayıs'ta direniş ve dayanışmayı büyüteceği kaydedildi.