BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

HDP oy sonuçları 2018 HDP milletvekili sayısı kaç?

HDP Seçim sonuçları ve Selahattin Demirtaş'ın oy oranlarına ilişkin son dakika haberleri geliyor. HDP oy oranı ne kadar oldu Selahattin Demirtaş oy sonucu kaç oldu? İşte HDP oy oranı son durumu:

Abone ol

HDP seçim sonuçları ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oy oranları belli olmaya başladı. 2018 seçiminde HDP'nin barajı aşacak oy oranına ulaşıp ulaşmayacağı ve milletvekili sayısı merak ediliyordu. YSK saat 17.00'den itibaren sandıkları açtı ve oy tasnifini başlattı. Seçime Cezaevinden katılan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy ve HDP'nin son durumunu seçim sonuçları sayfasından takip edebilirsiniz.

SON SEÇİM SONUÇLARI HDP VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ OY ORANI -TIKLA

Cumhurbaşkanı adayları eğer yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alırsa ikinci tura kalmadan cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener, Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu birinci turda seçilebilmek için bu oranda oy almak zorundalar.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ OY ORANI: Selahattin Demirtaş veya diğer adaylar Cumhurbaşkanı olabilmek için birinci turda yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alamazsa ikinci tur seçimler yapılacak. İki hafta sonra yani 8 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye bir kez daha sandığa giderek cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Bu tura en çok oyu alan iki aday katılacak. Seçimin sonucunda iki adaydan hangisi daha çok oy alırsa cumhurbaşkanı o olacak.