BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
HABER /  GÜNCEL

HDP mitinginde olay! Erzurum bir anda karıştı

HDP'nin Erzurum'da yapacağı miting öncesi son dakika gerginlik çıktı. Çatışan iki gruba polis tazyikli suyla müdehale etti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın bugün saat 13.00’de yapacağı İstasyon Meydanı’ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı.

Miting alanı yakınanda toplanarak, HDP’ye Erzurum’da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, gerginlik çıktı. Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti.  ’Burası Erzurum, Erzurum’dan çıkış yok’ sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi.

screen-shot-2015-06-04-at-11.36.20-am.png

Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA’lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

screen-shot-2015-06-04-at-11.35.49-am.png

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi.

screen-shot-2015-06-04-at-11.35.40-am.png

Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti.  Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

screen-shot-2015-06-04-at-11.35.28-am.png

DEMİRTAŞ "BARIŞ MESAJLARI VERECEĞİZ" DEMİŞTİ

Demirtaş, Konya mitinginde Vali'ye seslenmiş, "Erzurum Valisi'nin de kaygılanmasına gerek yok. Kendi tedbirlerini alırlar, biz de barış mesajlarımızı verir mitingimizi tamamlarız." demişti.


BİR KİŞİYİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Miting alanına gelen HDP'liler ile mitingin yapılmasına tepki gösteren şahıslar arasında yaşanan arbedede bir kişi linç edilmek istendi. Polis şahsı grubun elinden güçlükle kurtarabildi.


ARACI ATEŞ VERDİLER

Bir grup, HDP'nin miting alanını basmak istedi. Polis ve jandarma, gruba TOMA'larla su sıktı, polis biber gazı ve havalı tabancalar ile müdahale etti. Grup bir aracı yaktı, araçları taşladı. Yaralılar olduğu öğrenildi.

DİRİ DİRİ YAKACAKLARDI

HDP'nin Erzurum'da mitingi öncesi çıkan olaylarda ateşe verilen bir aracın içerisinden kişi, ağır yaralandı. Araç alev aldıktan sonra dışarı çıkmayı başaran şoföre ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı.