BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,65
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Kobani'yle ilgili o iddiaya ateş püskürdü

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Akşam gazetesinde yer alan "HDP Kobani eylemlerine katılan 283 kişiyi tasfiye edecek" haberini yalanladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Kobani eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticilerinin partiden uzaklaştırılacağı yönündeki iddiayı yalanlayarak, "Kobani'yi düşürme politikası çöken siyasi iktidarın ve yanında duran medya kuruluşlarının, yaşadıkları fiyaskonun maliyetini partimize fatura etme kapsamındaki bu tür haberler, basının düştüğü durumu göstermesi açısından ibret verici" dedi.

GERÇEKLE EN KÜÇÜK BİR İLGİSİ YOK

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yazılı açıklama yaparak, Akşam gazetesinde yer alan söz konusu haberi yalanladı.

"Partimize yönelik gerçek dışı haber ve yorum üretme nöbetini bugün devraldığı anlaşılan Akşam gazetesinde yayımlanan Diyarbakır mahreçli bir haberde, Kobani direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticimizin partiden uzaklaştırılacağı iddia ediliyor. Aynı haber daha sonra Sabah ve Yeni Şafak sitelerinde de yer almıştır" diyen Oluç, yaklaşan seçimler öncesinde, il ve ilçe kongreleriyle örgütlenmesini güçlendiren partilerine dönük karalama amaçlı bu tür haberlerin gerçekle en küçük bir ilgisinin olmadığını belirtti.

KOBANİ'Yİ DÜŞÜRME POLİTİKASI ÇÖKÜNCE...

Merkez Yürütme Kurulu tarafından Kobani eylemlerine ilişkin herhangi bir yönetici ya da üyelerine, Disiplin Kurullarınca herhangi bir soruşturmanın açılmadığını bildiren Oluç, şunları ifade etti:

"Kobani'yi düşürme politikası çöken siyasi iktidarın ve yanında duran medya kuruluşlarının, yaşadıkları fiyaskonun maliyetini partimize fatura etme kapsamındaki bu tür haberler, basının düştüğü durumu göstermesi açısından ibret vericidir.

Akşam gazetesi daha önce de vekillerimiz ve partimiz hakkında, doğru olmayan verilere dayalı, hedef gösteren ve yanıltan haberler yapmıştır."