BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  SEÇİM

'HDP İstanbul'da oy patlaması yapacak!'

Selahattin Demirtaş partisinin Antalya mitinginde, HDP'nin İstanbul mitingine çıkan yasak kararı için "kışkırtma" derken iddialı konuştu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Antalya mitinginde konuştu. AK Parti hükümetine sert eleştiriler yönelten Demirtaş, HDP'nin İstanbul'da 30 Mayıs'ta yapmak istediği mitinge izin verilmemesini yorumladı. Yasak kararını "kışkırtma" olarak değerlendiren Demirtaş "Biz İstanbul'da miting yapmasak da bu seçimde bize İstanbul'da oy patlaması olacak." dedi.

Demirtaş'ın konuşmalarından satırbaşları:

Saygıdeğer kardeşlerim, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tarihi bir seçime hazırlanıyoruz. Uzun yıllardır ilkelerimizden taviz vermeden mücadele ettik ve bu günlere geldik. Bir gün gelecek, HDP bütün ezilenleri umudu olacak. İşte o gün, bu gündür. 7 Haziran'da sadece partiler arası bir seçim değil, iki yaşam arasında tercihte bulunacağız. Biri özgür yaşam, biri kölece yaşam. Kenan Evren'in darbe anayasasını temizlemeden Türkiye yoluna devam edemez. 13 yıldır tek iktidardalar. 5 seçimdir söz veriyolar yeni anayasayı yapmıyorlar, kürt sorununu çözmüyorlar.

İKTİDARDAN DÜŞERLERSE GEZİ, ROBOSKİ VE KOBANİ'NİN HESABI SORULACAK

Davutoğlu dışişleri bakanıyken yaptığı hatalarıya Suriye'deki sorunun derinleşmesine yol açtı. Gizli gizli TIR'larla Suriye'ye silah gönderdiler. Bunların ortaya çıkmasından korkuyorlar. İktidardan düşerlerse Kobani'nin, Roboski'nin, Gezi'nin hesabı sorulacak. O yüzden iktidara, o koltuğa sarılmışlar.

TÜRKİYE NE KADAR RENKLİYSE BİZ DE ÖYLEYİZ

Bir zamanlar 'gücünüz varsa parti olarak seçime girin' diyorlardı. Şimdi parti olarak girdiğimiz seçimde bizi dış güçlerin maşası olarak görüyorlar. Bizler Türkiye'nin partisiyiz. Türkiye ne kadar renkli, çoğulcuysa biz de öyleyiz. Bizim dışımızda hangi parti kendisine Türkiye partisi diyebilir? Bizim bu nedenle kazanmamız lazım.

ÜLKEYİ HIRSIZLAR DEĞİL ÜRETENLER YÖNETSİN

Biz bu ülkeyi hırsızlar değil, çalışıp üretenler yönetsin istiyoruz. Bu yüzden anayasada sendika haklarını güçlendirmemiz lazım. İşçilerin örgütlenmesinin önünü açmamız lazım, taşeron işçileri kadrolu yaparak iş güvenliğine kavuşturmamız lazım. Biz insan onuruna yakışır bir ücret söylüyoruz. Bunlarla alay edip meydanda yuhalatarak geçiştirmeye çalışıyorlar.

ÇEREZ PARASI DEDİKLERİYLE NELER YAPILABİLİR?

Onların çerez parası dediği miktarla bütün çiftçilere destek olunabilir. Tüm emeklilerden kesilen saağlık ve ilaç parası iade edebiliriz. Her gn iş yerlerinde iş cinayetleri Soma'da 301 işçi katledildi. 6 bin madene yaşam odası kurabiliriz. 16 milyon haneye ücretsiz su verebiliriz. Bunların lüksü, israfı dengelenirse aramızda yoksul kalmaz. Bunlar bizim alnımızın yazısı değil. Bunlar AKP hükümetinin tercihidir.

ÜLKENİN KAYNAKLARINI ARAP ŞEYHLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR

Biz halkın içinden çıkmış bir partiyiz. Adaylarımız işçi emekçi insanlar. Adaylarımızın yarısı kadın. Sadece kadınlara güvenseniz bile HDP Türkiye'yi kurtarabilir. Ülkeyi şirket gibi yönetmek isteyenlere bugün yetki verirseniz, ülkedeki kaynakları Arap şeyhlerine peşkeş çekmeye devam edecekler.

PROVOKASYONLARA DEVAM EDECEKLER

Provokasyon yapmaya devam edecekler. Ama bu planları tutmayacak. Birbirinize karşı kardeş duygularla yaklaşmanız çok önemli. Siz de genel başkan gibi çalışın. Belki de sizin oyunuzla barajı geçeceğiz. Eğer oylarımıza sahip çıkabilirsek göreceksiniz ki büyük bir zafer elde edeceğiz. Mecliste güçlü bir HDP olursa gericilikle daha çok mücadele edebileceğiz. Çocukların yeri düğün ya da kocalarının yeri değildir. Çocukların yeri okuldur. Asla çocuk evliliklere izin vermememiz lazım. Kadın cinayetleri ve tacizi yok etmek için çalışacağız. Buna karşı mücadele etmek en başta biz erkeklerin boynunun borcudur. O küçümsediğiniz kadınlar Kobani'de IŞİD barbarlarına karşı direndiler. Bizler bu onuru temsil edenlere layık olmak zorundayız.

İSTANBUL MİTİNGİ YASAĞI

İstanbul'da 30 Mayıs'ta yapmak istediğimiz mitinge maalesef izin verilmemiş. Bunların hepsi kışkırtma. Aynı gün aynı saatte 1 km ötede cumhurbaşkanı ve başbakan miting yapacaktı, şimdi de mitingimiz engellenmiş. Biz İstanbul'da miting yapmasak da bu seçimde bize İstanbul'da oy patlaması olacak. Herkesin miting yapma hakkı vardır, sadece cumhurbaşkanına yasaktır. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparsanız yapın HDP barajı aşacak. Bizler halkın desteği arttıkça kibirlenmeyeceğiz. Bu  zamana  kadar bize oy verip de pişman olan olmadı.