BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Hüda-Par ile ittifak yapıyor mu? Yanıt geldi

HDP, doğu ve güneydoğuda faaliyet gösteren 5 partinin seçimlerde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) ile ittifak yapma teklifine parti tabanının buna hazır olmadığını gerekçe göstererek olumsuz yanıt verdi.

Abone ol

HDP, Hüda-Par'la ittifaka olumsuz yanıt verdi: Parti tabanı hazır değil. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre 24 Haziran seçimlerine CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ittifakı ile gitmek isteyen ancak beklediği teklifi alamayan HDP, batıda sol, sosyalist, doğu ve güneydoğuda da Kürt parti ve grupları ile görüşmeler yürüttü.

Görüşme trafiği sürerken, Kürdistan Sosyalist Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur, Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye ve Azadi Hareketi’nin oluşturduğu Kürt seçim ittifakı hem HDP’ye hem de Hüda-Par’a da seçim ittifakı yapma teklifi götürdü. HDP teklifi hemen reddetmedi ve parti organlarında konuyu değerlendireceği yanıtını verdi.

SOL VE SOSYALİST BİLEŞENLER RAHATSIZ OLDU
Siyasi rakip olan iki partinin ilk kez birbirine bu derece yakınlaşması her iki partinin tabanında tartışmaları da bereberinde getirdi. Edinilen bilgiye göre, Hüda-Par ile ittifak olabileceği haberlerinin kamuoyuna yansıması üzerine parti tabanından tepkiler yükseldi. Parti içindeki sol ve sosyalist bileşenler de Hüda-Par ile ittifaka olumsuz görüş bildirdi. HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin Hüda-Par ile ittifakın söz konusu olamayacağını açıklamasının ardından Kürt seçim ittifakına 'Hüda-Par’ın içinde yer alacağı bir ittifaka partinin hazır olmadığı' belirtilerek olumsuz yanıt verildi. 

HDP’nin diğer 5 partiyle ittifak görüşmelerini sürdürdüğü, anlaşma sağlanması durumunda partilerin adaylarının HDP listesinden seçime gireceği ifade ediliyor.