BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

HDP dışında bir partiye oy çıkarsa çıkan oy kadar...

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, Van'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye konuşan muhtarın 7 Haziran 2015 seçimlerine ilişkin anlattıklarını köşesine taşıdı.

Abone ol

7 Haziran 2015 seçimlerinde Doğu-Güneydoğu bölgelerinde toplam 2350 sandıkta HDP, oyların yüzde yüzünü almayı başardı. İkinci şaşırtan veri ise köylerde katılım oranı yüzde yüz çıktı.

Hendek terörü bittikten sonra yıkılan şehirlerin yeniden inşasında aktif görev üstlenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, son 2,5 yıldır bölgede mekik dokuyor. Özhaseki'nin bölgeye ilişkin çarpıcı testini Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet bugünkü yazısında böyle aktardı:

PKK'DAN KÖYLÜLERE ÖLÜM TEHDİDİ
"PKK baskısının azalmaya yüz tuttuğu günlerde, HDP’nin hem katılım, hem de oy anlamında firesiz çıktığı köylerden birinin muhtarı, Çevre Bakanı’nın yanına gelip, bu işin nasıl böyle olduğunu anlatmaya başlıyor.

Muhtar anlatıyor, bakan biraz da taaccüp içinde dinliyor:
“Seçimlerden önce PKK’dan 4-5 kişi bizim köye geldi. ‘Buradan eğer HDP dışında bir partiye oy çıkarsa çıkan oy kadar köylü öldüreceğiz’ dediler.”

Muhtar PKK’lılara soruyor:
“Peki, kimin kime oy verdiğini nasıl bileceğiz?”
PKK’lı yanıtlıyor:
“Eğer AKP’ye 5 oy çıkarsa, köyün dışında mevzilenip köyden çıkan ilk 5 kişiyi vuracağız.”
Bakan, muhtara soruyor:
“Peki, yüzde 100 katılımı nasıl sağladınız?”
Muhtar yanıtlıyor:
“Baktık başka çare yok, köylülerin sandık başına gelmesine izin vermedik, kendimiz bütün oy pusulalarını önümüze koyduk, hepsinde HDP’ye mührü bastık, geçtik.”

Şaşırdınız mı, bilmiyorum. PKK’nın Van şehir merkezine çeşmeden kan damlayan bilboardlar astığı 7 Haziran 2015 seçimlerinden söz ediyoruz. Şehir ortasında bu yapıldıysa, o dönem kırsalda neler yaşanmış olabileceğini düşünün.

5 ay sonra yapılan 5 Kasım seçimleri ve geçen yıl 16 Nisan’da sandıkların kurulduğu referandumda PKK’nın Güneydoğu köylerindeki baskısı peyderpey ortadan kalkınca, HDP bu köylerin çoğundan yine birinci parti çıktı ama hak ettiği kadar oy alabildi.