BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP DHKP-C'li saldırgan için ne dedi?

HDP bürolarına yapılan saldırıyı DHKP-C’li teröristin yaptığının ortaya çıkması, HDP cephesinde inandırıcı bulunmadı.

Abone ol

HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, DHKP-C’nin devletin istihbarat birimlerinin kontrolünde olduğunu belirterek, "Saldırı bize göre hâlâ meçhul" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Davutoğlu’nun açıklamasının ciddiyetten ve sonuç almaktan uzak olduğunu belirterek, "Arka plandaki güç AKP olduğu için dikkatleri farklı yerlere çekecekler" dedi.

BOMBACININ İLK GÖRÜNTÜLERİ

Milliyet muhabiri Namık Durukan, HDP bürolarına yönelik saldırganın belli olmasından sonra Dengir Mir Mehmet Fırat ve idris Baluken ile görüştü.

Adana ve Mersin'de HDP binalarına yönelik zaman ayarlı bombalı saldırı failinin DHKP-C'li olduğunun açıklamasına ilişkin olarak Fırat, "DHKP-C'nin çıkacağını biliyordum" dedi. Fırat, DHKP-C'nin devletin istihbarat birimlerinin kontrolünde olan bir örgüt olduğunu belirterek, "Bu bilinmeyen bir şey değil. Bu konuda uzman olan kişilerin yazdıkları kitaplara bakılarsa nerenin kontrolünde olduğu aşağı yukarı bilinir" dedi.

SALDIRI HALA MEÇHUL
HDP'ye yönelik saldırıların devam ettiğini söyleyen Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcılarının meydanlar ve ekranlarda durmadan HDP'yi hedef olarak gösterdiğini ifade ederek, "Ondan sonra da şu örgüttendir bu örgüttendir demek çok inandırıcı olmuyor" dedi. Bombalı saldırılarla ilgili görüntülerin polisin elinde olduğunu kaydeden Fırat, "Saldırı bize göre hala meçhul" diye konuştu.

ALGIYI DEĞİŞTİRİYORLAR
Baluken de Ak Parti’nin suç üstü yakalandığını belirterek, hükümetin HDP'yi zorla oy istiyorlar suçlaması yaptığını, ancak son saldırılarla birlikte bu suçlamanın altında kaldığını ifade etti. Baluken, önceki gün HPG adına sahte bir belgeyle dikkatleri farklı bir yöne çekmek isteyen hükümetin şimdi HDP’ye yapılan saldırıyı DHKP-C'yle ilişkilendirmek istediğine dikkat çekti. Baluken, DHKP-C'nin saldırıyla ilgili bağlantısı olmadığını kendi internet sitesi üzerinden açıkladığını ifade etti.

İNANDIRICI DEĞİL
Baluken, bugüne kadar HDP’ye yapılan hiçbir saldırıyla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmediğini belirterek, "Başbakan’ın yaptığı açıklamalar ciddiyetten uzak ve sonuç almaktan uzaktır. Saldırının faillerinin yakalanması ve adalet önüne çıkarılmasını ve arka plandaki güçlerin teşhir edilmesini bekliyoruz. Ancak arka plandaki güç AKP olduğu için bu konuda sürekli olarak dikkatleri başka yöne çekmeye çalışacaklar" diye konuştu. Baluken, bombalı saldırıyı DHKP-C’nin yaptığı açıklamasını hiç inandırıcı bulmadıklarını ifade etti.