BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.325,79
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP 'den şaşırtan Almanya açıklaması!

Almanya'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın toplantısının iptal edilmesine ilişkin bir tepki de HDP Sözcüsü Osman Baydemir'den geldi.

Abone ol

Baydemir, "Siyasetçi dilediği yerde dilediği fikrini ifade edebilmelidir. Ve fikrinden dolayı engellenmemeli, yasaklanmamalı, ötekileştirilmemelidir" dedi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SİYASETÇİ ENGELLENMEMELİ

Osman Baydemir, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşma toplantısının iptal edilmesine ilişkin "Siyasetçi dilediği yerde dilediği fikrini ifade edebilmelidir. Ve fikrinden dolayı engellenmemeli, yasaklanmamalı, ötekileştirilmemelidir.

Şimdi ben sorarım; bizler fikrimizi özgürce ifade edebiliyor muyuz? Özgürce ifade edebilen insanlara ne oluyor? Sayın Adalet Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli de dünyanın her yerinde ve bu ülkenin her karış toprağında sevenleriyle, kitlesiyle buluşabilmelidir. Siz kendi ülkenizde bunu kendi insanlarınıza vermezseniz eleştirileriniz havada kalır, kimse sizi ciddiye almaz. Açıklamalarımın empati kurmaya vesile olmasını diliyorum. Ama bunu da siyaset, referandum malzemesi olarak kullanacaklar. Bunu yapmayın. Bunun kimseye faydası olmayacaktır" diye konuştu.