BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

HDP-CHP görüşmesi sonrası kritik açıklama!

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis'te bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bugün bir araya geldi. Meclis'te yapılan görüşmeyi değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay koalisyonu konuşmadıklarını belirtti.

Demirtaş'ın talebi üzerine gerçekleştirilecek olan görüşme Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında yapıldı. Görüşme 35 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından çıkışta CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı;

kiliç.20150804154842.jpg
Altay; "Ülkenin içinde bulunduğu vahim durumla ilgili kaygılarını ortaya koydular. Akan kanın durması ile ilgili yapılabileceklerle ilgili verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye asla ve asla bölünmeyecek. Kardeşlik ve barış içinde yoluna devam edecektir. Terör nereden gelirse gelsin kabul edilemez. Orta da acılar kan ve terör var.

30696112.20150804154909.jpg

'ELDE SİLAHLA BARIŞ İSTENMEZ'

PKK şunu bilmeli elde silahla barış istenmez. PKK'nın yönelttiği silah 7 Haziran'daki haklara yöneltilmiş bir silahtır. PKK derhal silah bırakmalı ve barış dilini konuşmalı. Kafaya silah dayanmışken barış sesini kimse duyamaz. CHP olarak Türkiye'de barışın tesisi adına bundan sonraki süreçlerde de üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz. Türkiye'yi kimse bölmeyecek bölemeyeck. Altay, ayrıca "MHP 7 Haziran'dan itibaren sürdürdüğü tutum bu sonucun ortaya çıkacağının işaretini veriyordu" dedi. Altay, koalisyon kurulması ile ilgili sorulara da; "Koalisyondan ziyade bugün barışa nasıl ulaşabilirizi konuştuk" diyerek yanıtladı.