BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

HDP Bismil İlçe Başkanı terör propagandasından alındı

Mardin'de yaşayan bir kişi ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde HDP İlçe Başkanı Refai Baran terör propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de terör örgütlerini vurmaya başlaması üzerine sosyal medyada terör propagandası başlatmaya çalışanlar için emniyet harekete geçti.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Bismil İlçe Başkanı Refai Baran hakkında, TSK’nın, Suriye’nin Afrin bölgesinde, terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞunsurlarına yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatına" ilişkin açıklama yaptığı ve sosyal medya sayfalarında yaptığı paylaşımlarda terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle arama kararı çıkardı. Karar çerçevesinde Baran, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Baran, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Mardin’de de Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada çerçevesinde harekatla ilgili, sosyal medyada terör örgütü PKK lehine propaganda yaptığı ve gerçek dışı bilgi paylaştığı tespit edilen bir şahıs, adresine düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.