BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP binasına silah sıkan şahıs bakın kim çıktı!

İzmir'in Menemen İlçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Temsilcilik Bürosuna silahla ateş ettiği ileri sürülen kişinin polis memuru M.P. olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Karakola giderek teslim olan polis memuru ilk ifadesinde; 'aşırı borç yükü nedeniyle psikolojim bozuldu. Bunalım sonucunda bu eylemi gerçekleştirdim" dediği öğrenildi.

Olay bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Menemen ilçesi Gölcük Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No:114/B adresinde faaliyet gösteren HDP Asarlık Temsilcilik Bürosuna silahla ateş edildi.

HERHANGİ BİR CAN KAYBI OLMADI

Büronun kapalı olması nedeniyle herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmadı. Olayın hemen ardından Polis Merkez Amirliği’ne gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru M.P. HDP temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu belirterek, silahı ile birlikte teslim oldu.

PSİKOLOJİK SORUNLAR YAŞIYOR

Polis memuru, söz konusu eylemi aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık ve bunalım sonucunda işlediğini belirtti. Bu durumun, alınan ilk doktor raporundan da anlaşıldığı bildirildi. Olayı gerçekleştiren polis memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

Polis memuru, soruşturmanın selameti bakımından açığa alındı.
Öte yandan eldeki ilk verilere göre, olayın tamamen bireysel ve psikolojik bir sorundan kaynaklandığı bildirildi.