BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  SEÇİM

HDP Batman mitingi canlı yayın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin en kalabalık mitinglerinden birinin gerçekleştiği Batman'da konuştu. Batman'da çılgın bir kalabalık Demirtaş'ı dinledi.

Abone ol

BATMAN'daki HDP mitingi, HDP'nin en kalabalık mitingilerinden biri olarak kayıtlara geçti. Batman mitinginde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş halka hitap etti.

HDP seçim maratonuna Batman'dan devam ediyor. HDP'nin resmi Twitter hesabından "Batman'da #Büyükİnsanlık'ı konuşuyoruz. Saat 16:00'da Basın Kavşağı'nda buluşalım." mesajıyla duyurulan miting, Demirtaş'ın Batman'daki miting meydanında kendisini bekleyen vatandaşları selamlamasıyla başladı.

BATMAN'DA 'ÇILGIN' MİTİNG KALABALIĞI: KABA İNŞAATA ÇIKIP BAYRAK ASTILAR!

hdp-batman-mitingi.20150602175154.png

HDP'nin en kalabalık mitinglerinden birini gerçekleştiren Demirtaş, 12 katlı kaba inşaata çıkarak kendisini dinleyen ve büyük bir HDP afişi asan Batmanlılara seslenerek 'Gözünüzü seveyim dikkat edin, sakın halay çekeyim demeyin' diyerek esprili bir dille uyarıda bulundu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarının satır başları:

"BATMAN BATMAN OLALI..."

Batman Batman olalı böyle güzel bir atmosfer görmedi. Batman seçimini tamamlamış. Batman 7 Haziran'ı beklememiş. Önümüzde sadece bir kaç gün kaldı. Bu fotoğraf Türkiye'nin dört bir yanında düğün havası olacak. Halay horon el ele verip kardeşlik mesajları tümyurtta coşkuyla kutlanacak.

Alevi sünni ayrımı yapanlara karşı siz el ele verdiniz ya, Ermeni'yi, Yezidi'yi yuhalatana karşı siz el ele verdiniz ya, biz artık bu ülkenin yönetileni değil yöneteni olmak istiyoruz dediniz ya o yüzden barış ve kardeşlik eliniz her yerde tutuluyor.

"EDİ İLE BÜDÜ..."

Edi ile Büdü meydan meydan dolaşıp yalanlarla HDP'yi baraj altında bırakmaya çalışıyorlar.
Iğdır'da kendisinin çirkin politikalarına sırtını dönen kadınlara bir Cumhurbaşkanı olarak ahlak dışı edep dışı hakaretini aynen iade ediyoruz. Kral da olsan patişah da olsan sen kendini bütün ülkenin sahibi de zannetsen sen bu ülkenin kadınlarına edepsizce hakaret edemezsin.

"BU SEÇİMİN YENİLGİSİNİ SADECE AHMET HOCA'NIN ÜZERİNE ATAMAZSIN"

Bu seçimin yenilgisini sadece Ahmet Hoca'nın üzerine atamazsın. Seni de Valilerini de kaymakamınızı da yenmiş olacğaız. Arkanızdan para savurup gelen iş adamlarınız varya, sarayın bahçesinde otlayan davarlar varya onları da yeneceğiz.

Ben sizi temsilen siyasete girdim. Herkes müslüman değil olmak zorunda da değildir. Benim kabem Mekke'dedir. Buna rağmen ısrarla yalan söylemeye devam ediyorlar. Benim Kabem Taksim değil ama siz yönünüzü paraya çevirerek hayatınızı yozlaştırmışsınız. Sizin kıbleniniz dolar desteleri olmuş. Gün artık zorbadan hesap sorma günüdür.

"BATMAN TÜRKİYE'NİN EN İŞSİZ KENTİDİR"

Bugün Batman, Türkiye'nin en işsiz kentidir. Çalışanlar da kölelik şartlarında asgari ücretle ya da sosyal güvencesi olmadan çalışan kardeşlerimdir.

Halkı işsiz bırak, aç bırak, ucuz iş gücü olarak sermayenin büyük para babalarının önüne köle gibi at. Bu dünyanın her yerindeki en alçak politikadır. Deremizi nehrimizi, ormanımızı onlara peşkeş çekerler.
Dünyanın her yerinde sağcılar insanlığı, doğayı satarlar. Paraya değiştirmeyecekleri bir şey yoktur.
Bu topraklar büyük insanlığın yer yüzüne yayıldığı merkezdir. İlk tarım burada yapıldı, ilk ev burada yapıldı. İnsanlığın merkezi olan bu topraklar artık insanlık onurunun ayağa kaldırıldığı yer olmak zorundadır.

ekran-resmi-2015-06-02-17.38.17.png

MİTİNG ÖNCESİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Batman’da HDP’nin Basın Kavşağı’nda düzenleyeceği miting öncesi, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler provokasyonlara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

Saat 16.00’da Basın Kavşağı’nda başlaması beklenen, HDP Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan ’Bizler Meclise’ mitinginin yapılacağı alanda 500 polis görev alıyor.

HDP’nin düzenleyeceği miting öncesi bugün birçok yol trafiğe kapatıldı. Miting öncesi 8 ayrı noktada geniş güvenlik önlemli alan güvenlik güçleri, vatandaşları kontrolden geçirerek alana almaya başladı. Güvenlik önlemleri nedeniyle Emniyet Müdürlüğüne ait detektör köpek alanda patlayıcı madde aradı. Birçok ağaç ve alanda didik didik arandı.

AĞRI MİTİNGİNDE FİGEN YÜKSEKDAĞ KONUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı mitinginde gerçekleştirdiği konuşmasında "7 Haziran'da birbirinden koparılan bütün halkların kardeşçe, barış isteğiyle kucaklaşacak" dedi. AKP hükümetinin birbirinden ayrıştırdığı halkları savaş tehdidiyle yaşamak zorunda bıraktığını kaydeden Yüksekdağ, "Bizler böyle yaşamak zorunda değiliz. Bizler 'Türkiye halkları çatışma ve savaş siyasetine mecbur değil, mahkûm değiliz' diyoruz" şeklinde konuştu. Samsun halkına Diyarbakır, Van ve Ağrı halkının selamını ileten Yüksekdağ, "Samsun'dan Diyarbakır'a kadar, Trabzon'dan Van'a kadar kardeşlik ve barış köprüsü kurabiliriz" diye konuşmuştu.