BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  SEÇİM

HDP aday listesiyle Öcalan meclise girecek

HDP aday listesinin tamamı ortaya çıktı. HDP Şanlıurfa milletvekili aday listesinde Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan yer aldı.

Abone ol

HDP 2015 genel seçimler aday listesi netleşti. Listede en dikkat çeken isimlerden biri ise Şanlıurfa adaylarına 2. sıradan giren, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan oldu. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş İstanbul, Figen Yüksekdağ ise Van'dan aday oldu.

HDP ADAY LİSTESİ NETLEŞTİ

Seçimlere parti olarak girme kararı alması üzerine yüzde 10 barajını aşıp aşmaması seçimlerin odağı haline gelen HDP’de milletvekili listesi belli oldu. HDP'li Sırrı Süreyya Önder Ankara, adaylığı tartışmalı isim Altan Tan Diyarbakır, Meral Danış Beştaş Adana, AK Parti'nin kurucularından olan ve HDP'ye transferiyle olay yaratan Dengir Mir Mehmet Fırat Mersin, Uuldere olaylarında akrabalarını yitiren Ferhat Encü ise Şırnak'tan aday gösterildi.

İŞTE HDP MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARI LİSTESİ- TIKLAYINIZ 

ÖCALAN'IN YEĞENİ DİLEK ÖCALAN URFA'DAN ADAY

HDP’nin tam listesinde, Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan Şanlıurfa'dan 2'inci sırada aday gösterildi. 1'inci sırada ise Osman Baydemir yer aldı.

DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan’ın kızı olan Dilek Öcalan, Öcalan’la İmralı’da görüşerek mesajlarını aktarmıştı. 3 Ekim 1987 doğumlu olan yeğen Öcalan, Mersin Üniversitesi'nde okudu. Öcalan, Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde de bir süre çalıştı. Genel olarak parti faaliyetlerinde yer almayan Öcalan, BDP’nin bölge partisi düzeyine çekilmesi nedeniyle ilk kez siyasete adım atıp PM’de görev almıştı.

dilek-ocalan.jpg

Dilek Öcalan, dayısı Abdullah Öcalan ile ilk kez 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı’da görüşüp, konuşmasının detaylarını medyaya aktarmıştı.