BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92
HABER /  DÜNYA

Hayvanlar ilginç metotlarla serinletiliyor

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinden birinin yaşandığı Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bulunan onlarca hayvan, kavur...

Abone ol

Yaz mevsiminin en sıcak günlerinden birinin yaşandığı Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bulunan onlarca hayvan, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletildi. Sıcaktan bunalan maymunlar dondurma, ayılar dondurulmuş meyve kokteyli, kaplanlar dondurulmuş et ile serinlerken, birçok hayvan ise hortumla su sıkılarak serinletildi.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki yazlık barınaklarında bulunan hayvanlar da, aşırı sıcaklardan etkileniyor. Güneydoğu’da etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, hayvanları serinletmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Her yıl aşırı sıcakların en üst düzeye ulaştığı zamanlarda kullanılan yöntemler bugün de kullanıldı. Hayvanat bahçesindeki kafeslerinde sıcaktan bunalan maymunlar için yetkililer, her gün kilolarca dondurma alarak maymunlara veriyor. Elinde dondurmayla gelen bakıcılarını fark eden maymunlar, dondurmayı alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Dondurmayı kapan maymunlar demir korkuluklardan uzaklaşarak ziyaretçilerin meraklı bakışları arasında büyük bir iştahla dondurmayı yiyor. Sıcaktan bunalan ayılar için de dondurulmuş meyve kokteylleri barınaklarına atılıyor. Ayılar, onlarca çeşit meyve ile hazırlanan kokteylleri büyük bir iştahla tüketiyor. Deve ve deve kuşları ise en çok hortumla ıslatılmayı seviyor. Bakıcıların elindeki hortumu gören develer, demir korkuluklara yaklaşarak sıkılan suyla serinlemeye çalıştı. Yine kaplanlar ise kendileri için hazırlanan dondurulmuş etlerle serinliyor. Hayvanları serinletmek için, hayvanat bahçesinde günlük ortalama 500 kilo meyve ve sebze tüketildiği öğrenildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de sıcakların etkili olduğunu belirterek, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde Türkiye’nin en sıcak günlerinden birini yaşıyoruz. Gölgede 40 dereceyi bulan bir sıcaklık var. Bu nedenle bütün hayvan barınaklarımızda serinlemeleri için havuzlar bulunuyor. Tabi bu bazı hayvanlarımıza yetmiyor. Biz bunları meyve kokteylleri ile et kokteylleri ile serinletmeye çalışıyoruz. Özellikle aslan, kaplan, leoparlara buz kokteylli etler veriyoruz. Yine ayılara meyve buzlu kokteylleri veriyoruz. Develer, deve kuşlarını da su sıkarak serinletmeye çalışıyoruz. Maymunlarımız da dondurmayı çok seviyor. Onlara da özellikle dondurma vererek ya da buzlu değişik meyve kokteylleri vererek serinletmeye çalışıyoruz” dedi.
(İHA)