BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hayvanat Bahçesi ziyaretçi akınına uğradı

Alan olarak Türkiye’nin en büyüğü olan, hayvan nüfusu olarak da ilk üçte yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 2017 yılında 520 bin kişiyi ağırladı. Hayvanat Bahçesi sömestr tatilinde de ziyaretçi akınına uğradı.

Abone ol

Geniş doğal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, büyük ilgi görüyor. 570 dekar alan üzerine kurulu olan hayvanat bahçesi, yaklaşık 143 türde 1512 havyana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesi 2017 yılında 520 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Aileler yoğun bir ders maratonu sonucu yarıyıl tatiline çıkan çocuklarını, karne hediyesi olarak hayvanat bahçesi gezisiyle ödüllendiriyor. 

YENİ PİKNİK ALANLARI YAPILDI

Hayvanat bahçesine gelen misafirler isterlerse bahçe girişinde oluşturulan 12 bin metrekarelik mesire alanında barbekülü kamelyalarda pikniklerini yapabiliyor. Piknik alanı içinde 35 adet kamelya, 6 adet çeşme ve 20 adet piknik tipi barbekü yer alıyor. Mesire alanı içine Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarında sökülen parke taşları kullanılarak 2 kilometrelik yürüyüş yolu da yapıldı. Yenilikler arasında ziyaretçilerin hayvanlara temas edebilmesi için 100 metrekarelik mini hayvanat bahçesi de yer alıyor.

AİLECE KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRİYORUZ

Yusuf Tuncer, oğlunun hayvanları çok sevdiğini ve bu sebepten ötürü Alanya’dan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine ziyarete geldiklerini ifade ederek “Oğlum sürekli hayvan resimleri yapıyor. Şimdi yaptığı hayvan resimlerinin gerçeğini görüyor burada. Çok keyifli bir gün geçiriyoruz” diye konuştu.

TATİLİMİN EN GÜZEL GÜNÜ

Antalyalılar doğa ile içe yer alan, hayvanlara geniş yaşam alanı sunan hayvanat bahçesi yarıyıl tatilinde de ziyaretçi akınına uğradı. Hayvanat bahçesine ilk kez geldiğini belirten 11 yaşındaki Seren Azman “Burayı çok beğendim hayvanları çok seviyorum. Ailem beni tatil hediyesi olarak buraya getirdi. İlk olarak girişte yer alan mini hayvanat bahçesini geziyoruz. Burada koyun, keçi, mirket, kanguru gibi hayvanlar gördüm. Antalya’ya gelen ve burada yaşayan herkese hayvanat bahçesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü ben burada tatilimin en güzel gününü geçiriyorum” dedi.

ELLERİMLE HAYVANLARI BESLİYORUM

9 yaşındaki Sıla Çot, babasının tatil hediyesi olarak kendisini hayvanat bahçesini getirdiğini dile getirerek, “Hayvanları çok seviyorum. Babam da tatil hediyesi olarak beni buraya getirdi. İlk kez domuz, sırtlan gördüm. Hiç lama görmemiştim. Hayatımda ilk defa bir geyiği elimle besledim. Arkadaşlarımın da buraya gelerek hayvanları canlı canlı görmesini istiyorum. Onlara zarar vermeden sevsinler ve beslesinler” diye konuştu.

YENİ PİKNİK ALANLARI GÜZEL OLMUŞ

Çocuklarına karne hediyesi olarak hayvanat bahçesine getirdiğini belirten Raşit Baysal, “ Onların burada egzotik hayvanları canlı canlı görmelerini istedim. Hayvanat bahçesini çok beğeniyoruz. Özellikle ben arabamı girişin en başına koyup yürümeyi seviyorum. Yeni yapılan piknik alanları dikkatimi çekti, çok başarılı olmuş. Hayvanat bahçesinin şu an en yüksek noktasındayız. Burada dinlenmek için kamelyaların olması çok iyi. Ailemle günün keyfini çıkarıp bol bol Antalya manzaralı fotoğraflar çektiriyoruz” ifadelerini kullandı.